Novalac Allernova mleko za dojenčke preobčutljive za beljakovine kravjega mleka, 400 g

Za dojenčke preobčutljive na beljakovine kravjega mleka. Za dojenčke preobčutljive na beljakovine kravjega mleka.
241245 841

Ocene in mnenja

Opis

V prvih mesecih življenja je najpogostejša preobčutljivost za beljakovine kravjega mleka, ki se razvije pri kar 2 do 5 % dojenčkov.
Simptomi se pokažejo na vseh organskih sistemih, v prvem letu predvsem na prebavilih (driska, zaprtje, bruhanje, prebavne motnje) in koži (srbeči kožni izpuščaj, razpraskana koža).

Allernova: Dietetično živilo z ekstenzivnim hidrolizatom kazeina, namenjeno dojenčkom, preobčutljivim za beljakovine kravjega mleka.

Uporablja se za prehrano dojenčkov od rojstva dalje. Allernova je popolna hrana za zdrav razvoj in rast dojenčka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Nedonošenček s kolikami

Vprašanje:Spoštovani! Sem mama nedonošenčka, starega skoraj 5 mesecev, korigirano 3. Še vedno ga mučijo hude kolike - napenjanje, bolečine, jok, občasno zeleno blato, bruhanje med obrokom. Ne želimo pustiti...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Medicinski posegi

Porod z vakuumom ali kleščami
Omenjena mehanska pripomočka se uporabi, kadar je otrokova glava dosegla izhod iz medenice in je treba hitro končati porod. Vzroki so prešibki iztiskaini popadki, neugodni položaji otrokove glavice, neoskrbovanost otroka s kisikom. Največkrat je potrebno prereza nje presredka.

Klešče so iz dveh delov, ki se ju posamično uvede v nožnico. Vstavitev zahteva več izkušenj kot vakuumski porod, vendar ima krajši potek. Lahko pride do odtisov instrumenta na otrokovi glavi, sicer pa so poškodbe otroka ali matere precej redke, vendar pa pogostejše kot pri vakuumu.

Vakuum deluje s podtlakom ob glavi ali zadnjici otroka. Sesalnik se uvede v nožnico in namesti ob otroku. Ko je položaj ustrezen, se s pomočjo vakuumske črpalke ustvari podtlak, dokler zvon ne obstoji tudi v primeru vleka. Nato zdravnik vzporedno z materinimi popadki počasi vleče, dokler ne izstopi otrokova glava; po tem se porod normalno dokonča.

Tehnika je preprostejša in zato bolj priljubljena kot klešče: zvon je mogoče natančneje namestiti, matere se manj pogosto poškodovane. Vendar pa je metoda redkeje uspešna: lahko pride do deformacij otrokove glavice ali poškodb kože na glavi. Neprimeren je vakuumski porod za prezgodnje porode in kadar leži otrok v obrazni legi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novalac Novalac
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja