Novalac Aminova mlečni nadomestek, 400 g

<p>Novalac Aminova je hipoalergena hrana s prostimi aminokislinami in dodatkom inovativnega zgo&scaron;čevalca.</p>

Novalac Aminova je hipoalergena hrana s prostimi aminokislinami in dodatkom inovativnega zgoščevalca.

547603 6999
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Vesna **** 14. 05. 2012 02:00
Enostavno za doziranje otrokom (kot bonbonček), vsebuje dobre probiotike. Odlično kot preventiva ali... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Novalac Aminova je hrana za dojenčke in majhne otroke s hudo obliko alergije na beljakovine kravjega mleka in polivanjem hkrati. Vsebuje proste aminokisline, ki ne povzročajo alergijskih simptomov, dodan pa je tudi inovativni zgoščevalec, ki preprečuje polivanje, hkrati pa ima ugoden vpliv na konsistenco blata in stanje kože.

Novalac Aminova je hrana za dojenčke in majhne otroke s hudo obliko alergije na beljakovine kravjega mleka in polivanjem hkrati. Vsebuje proste aminokisline, ki ne povzročajo alergijskih simptomov, dodan pa je tudi inovativni zgoščevalec, ki preprečuje polivanje, hkrati pa ima ugoden vpliv na konsistenco blata in stanje kože.

Novalac Aminova je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom, s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo.
Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.

Navodila za uporabo/Priporočena uporaba

Običajno odmerjanje mleka Novalac Aminova:

Starost (meseci)

0

1

2

3

4-6

6-12

12-36

Teža (kg)

4

5

6

6,5

7

7,5-12

> 12

 

Število obrokov/dan

6-7

5

5

5

4

3*

2*-3*

Število meric za pripravo enega obroka

4

5

5

6

8

8

8

Količina vode (ml)

90-120

120

120-150

180

180-210

210

240

* kot del raznovrstne prehrane

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 5 g mleka Novalac Aminova.
Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

Opozorila
Novalac Aminova se uporablja le pod zdravniškim nadzorom; pred uporabo se posvetujte z otrokovim pediatrom. Ne uvajajte v prehrano svojega otroka drugih mlečnih obrokov (otroške žitarice z mlekom, mlečni izdelki) brez predhodnega posveta z zdravnikom. Ne uporabljajte Aminove za hranjenje zdravih dojenčkov. Aminove ne smete uporabljati pri galaktozemiji ali pri malabsorpciji glukoze in/ali galaktoze.

Glavna sestavina
Maltodekstrini

Sestavine
Rastlinska olja (palmovo, repično, sončnično, kokosovo), sredstva za zgoščevanje (pektin, ksantan gumi), emulgator (estri citronske kisline mono- in digliceridov maščobnih kislin), L-glutamin, L-asparagin, L-levcin, L-lizin, L-prolin, škrob iz tapioke, dikalijev fosfat, trikalcijev fosfat, trikalcijev citrat, L-valin, L-izolevcin, L-treonin, enocelična olja, L-serin, L-arginin, L-alanin, L-tirozin, L-histidin, L-fenilalanin, glicin, trimagnezijev citrat, L-triptofan, L-cistin, L-metionin, trinatrijev citrat, dinatrijev fosfat, vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), holin bitartrat, železov difosfat, tavrin, inozitol, kalcijev klorid, cinkov sulfat, L-karnitin, antioksidanti (ekstrakt bogat s tokoferoli, askorbil palmitat), bakrov sulfat, natrijev selenit, kalijev jodid, natrijev molibdat, manganov sulfat, kromov sulfat.

Alergeni: Ne vsebuje alergenov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Kajenje aktivira acetilholin (kemično snov v možganih, ki povečuje vznemirjenje) in dopamin, nadledvične žleze pa spodbudi k izločanju adrenalina.

Posledica tega je, da so čuti bolj izostreni, motivacija se poveča, glava pa se zbistri. Kajenje poleg tega aktivira niacin, ki krepi gama-aminomasleno kislino, zato se počutimo manj anksiozne. Upočasni srčni utrip in pomaga sprostiti mišice. Nekatere raziskave kažejo, da 'sesanje' cigarete aktivira oksitocin, enako kot sesanje dude aktivira oksitocin pri otroku.

Seveda pa imata obe 'instant' rešitvi svojo ceno: ogrožata življenje, zato morate poiskati način polnjenja čustvenih baterij, ki ne bo škodil vašemu telesnemu in mentalnemu zdravju.
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medis Medis
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov