x
Vse kategorije

Novalac prehrana zdravega dojenčka

petek, 06 april 2012

Že v času nosečnosti in ob rojstvu je največja želja vsake mame nuditi otroku vse potrebno za zdravo rast in razvoj. V prvih mesecih je to najbolj povezano s prehrano dojenčka – materinim mlekom, kot najboljšo hrano za dojenčka in kasneje uvajanjem goste hrane. Nemalokrat pa dojenje ni mogoče, je nezadostno ali pa nastopijo težave. V tem primeru je velikega pomena izbira in uporaba pravega nadomestnega mleka za dojenčka. Celovita paleta inovativnih mlek Novalac je plod sodelovanja vrhunskih strokovnjakov, pediatrov, specialistov s področja prehrane in farmacevtov. Kakovost prvovrstnih nadomestnih mlek Novalac potrjuje več kot 550 rednih kontrolnih testov (fi zikalnih, kemičnih, mikrobioloških), ki so opravljeni na vsaki seriji izdelanih pločevink mlek Novalac.

Po rojstvu je materino mleko najbolj naravna in otrokovim potrebam najbolje prilagojena hrana. V prvih 6 mesecih življenja se priporoča izključno ali polno dojenje. Vendar pa včasih dojenje ni možno ali pa je nezadostno, zato je potrebno v prehrano vključiti nadomestna mleka, ki omogočijo dojenčku zdravo rast in razvoj.

Uvajanje mešane/čvrste prehrane se priporoča pred 17. tednom in ne po 26. tednu starosti.  Nova hranila se uvajajo v presledkih 1 tedna.Začnemo s kašicami iz zelenjave, nato krompirja in mesa (belo, nato rdeče meso); v naslednjem mesecu sledijo mlečno-žitne kaše in sadno-žitne kaše. 

Najprej uvajamo nizko alergogena živila: zelenjavo (korenje, krompir, cvetača, koleraba, bučke), riž, koruzne kosmiče, nato še sadje (jabolko, hruška, banana). Kruh ponudimo otroku od 10. meseca dalje, kravje mleko kot glavni napitek po prvem letu starosti, jajca: rumenjak od 6. meseca, beljak po prvem letu starosti, ribe po 6. mesecu starosti in morske sadeže po prvem letu starosti.

Nadomestna mleka za dojenčka

Kadar dojenje ni mogoče ali pa gre za premalo materinega mleka, je velikega pomena izbira in uporaba pravega nadomestnega mleka za dojenčka.

Vsa mleka Novalac so na voljo izključno v lekarnah, kjer lahko starši dobijo tudi ustrezen strokovni nasvet o pravilni izbiri nadomestnega mleka za svojega dojenčka.

To velja za prvi nakup nadomestnega mleka, ko dojenje ni mogoče ali je nezadostno. Še večji pomen pa ima strokovni nasvet farmacevta pri najpogostejših funkcionalnih prebavnih težavah dojenčkov, ki pri starših vzbujajo veliko skrb. Zato je še toliko bolj pomembno, da starši prejmejo tako pravilno in- formacijo o težavi dojenčka, kakor tudi nasvet kako ukrepati in omenjeno prebavno težavo obvladovati oz. jo zmanjšati. Nadomestna mleka za dojenčke so proizvedena v skladu z evropskimi in mednarodnimi smernicami. Vsebujejo vse nujno potrebne snovi, ki jih dojenčki rabijo za zdravo rast in razvoj. Prilagojena so posamezni starosti in prehranskim potrebam dojenčka, saj vsebujejo vse potrebne vitamine, minerale, beljakovine, ogljikove hidrate in druge esencialne in pomembne snovi za normalen in zdrav razvoj dojenčka.

Širok izbor univerzalnih in specialnih mlek Novalac omogoča optimalno prilagoditev prehrane vsakemu dojenčku, vsaki težavi.

Še posebej so mleka Novalac prilagojena dojenčkom, ki jih mučijo kolike, povečano polivanje, zaprtje ali alergija. Dojenček je zdrav, lepo napreduje na telesni teži in velikosti, vendar omenjene težave, ki so prehodne, zbujajo veliko skrb pri starših. Paleto inovativnih mlek Novalac sestavljajo univerzalna mleka Novalac 1, Novalac 2, Novalac 3 in specialna mleka za najpogostejše funkcionalne prebavne težave in alergijo: Novalac AR, Novalac AC ter Novalac IT. Novalac AR je mleko primerno za dojenčke s povečanim polivanjem, torej za tiste, ki se jim hrana nehote vrača iz želodca nazaj v požiralnik. Z uporabo mleka Novalac AR, ki edino vsebuje koruzni škrob za optimalno zgoščevanje hrane v želodcu, je zmanjšano vračanje hrane iz želodca nazaj v usta, hkrati pa ni upočasnjena prebava dojenčka.
Zelo pogoste pri dojenčkih so kolike, katerih vzrok je lahko različen. Mleko Novalac AC je mleko prilagojeno za dojenčke s kolikam, ki zmanjša nastanek plinov in vetrov, katerih posledica so krči in neutolažljiv jok dojenčka. Mnogi, tudi najmlajši otroci, pa imajo težave z zaprtjem. Specialno mleko Novalac IT, ki vsebuje naravne prebiotike in druge prilagojene sestavine (npr. magnezij), uspešno uravna prebavo dojenčka, zmehča blato in omogoča lažje odvajanje, brez bolečin.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.