x
Vse kategorije

Novi produkti Baldini ter kako uporabljati BIO začimbna olja!

ponedeljek, 15 oktober 2012

V največji spletni lekarni objavljamo olja Baldini! Le-te lahko uporabljate kot aromo, bio osvežitev prostora, kot kozmetični dodatek ali pa kot aroma koktejl!

Navodila, kako uporabljati BIO začimbna olja:

v eno čajno žličko medu dodajte 1-2 kapljici začimbnega olja ter aromatizirajte čajni poparek. Primerno tudi za začinjanje dresingov,  jedi in slaščic.

POMEMBNO OPOZORILO:

Začimbna olja so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite na hladnem. Hranite izven dosega otrok. Pazite na oči in sluznico.
Za začinjanje in aromatiziranje jedi moramo olja najprej razredčiti  v eni  JŽ (jedilni žlici) sirupa agave, medu ali v sončničnem olju (na eno jedilno žlico dodamo 1-2 kapljici izbranega olja) ter jih šele nato uporabimo pri pripravi koktajlov, dresingov, v jedeh, slaščicah, ali drugo.
****
Vsa začimbna olja lahko uporabimo tudi za naravno osvežitev prostorov v izparilnikih, jih dodamo v kopeli ali uporabimo v osnovnih (baznih) oljih za nego telesa (na 100 ml osnovnega olja dodamo cca 20 kapljic izbranega olja).

Nekaj preverjenih receptov

*Za osvežitev bivalnih prostorov
Za motivacijsko in poživljajočo atmosfero :
2 kapljici ingverja, 3 kapljice citrone, 5 kapljic vanilije – v izparilniku z vodo

*BIO kozmetika za dušo – sivkina sproščujoča kopel
5 kapljic kakava, 8 kapljic sivke, 5 kapljic vanilije, 1 kapljica bergamotke in 2 JŽ akacijevega medu.
V med primešamo vse vonjave in dodamo v kopel.

*BIO  »CAPRI« aroma koktajl

125 ml sirupa agave, 125 ml sirupa granatnega jabolka, 6 kapljic mandarine, 6 kapljic pomaranče, 5 kapljic citrone in 5 kapljic kakava, pomarančni sok, zdrobljene ledene kocke
Začimbna olja zmešamo s sirupom agave in granatnega jabolka, pretresemo, dodamo  4 JŽ ledu/kock. Eno JŽ te zmesi prelijemo v kozarec, dotočimo pomarančni sok po želji, in prilijemo še 100 ml limonade.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.