Novo Pen Junior inzulinski pripomoček v rumeni barvi

Razvit z namenom zadovoljiti tudi mlajše diabetike. Razvit z namenom zadovoljiti tudi mlajše diabetike.
7899 7899

Ocene in mnenja

Opis

Novopen Junior je razvit z namenom zadovoljiti tudi mlajše diabetike. Pripomoček je namenjen za natančno doziranje in je enostavno uporabo. Oblikovan je v privlačnem dizajnu ter zelo odporen.

Uporaba

z Novo Nordisk iglami in kartušami.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak

Iskanje odgovora na vprašanje »Zakaj?«
Starost. S starostjo se možnost, da oseba zboli, poveča. Tipične oblike raka, ki se pogosteje pojavljajo v starosti, so rak dojke, rak prebavil in rak prostate.

Slaba prehrana. 30 odstotkov vseh bolezni naj bi povzročala enolična prehrana, ki vsebuje preveč živalskih maščob ter premalo vitaminov in balastnih snovi. Priporočljivo je jesti hrano, ki je bogata z balastnimi snovmi in je v skladu s posameznikovimi potrebami. Na jedilnem listu naj se hrana, kot je meso, hrana z žara in prekajeno meso, znajde le izjemoma.

Nekateri pa ne jedo le enolično, ampak preprosto preveč. Oblike raka, ki se pogostejše pri ljudeh s prekomerno' telesno težo, so ledvični rak, rak požiralnika in rak žolčnika. Prekomerna telesna teža oziroma natančneje prevelik odstotek maščevja vpliva tudi na hormonsko sliko v telesu. Zato imajo ženske s prekomerno telesno težo po menopavzi v telesu še vedno dokaj visoko raven estrogena. Toda kolikor dlje je telo izpostavljeno temu hormonu, toliko večja je verjetnost, da bo ženska zbolela za eno od oblik raka, ki je povezana s hormoni. Mimogrede pa je to vzrok, zakaj zgodnja prva menstruacija, življenje brez otrok in pozna menopavza povečujejo nevarnost, da ženska zboli za rakom dojk. Ta nevarnost se zmanjša z vsakim porodom in dojenjem, kajti vsi ti dejavniki vplivajo na to, kako dolgo bo telo izpostavljeno estrogenu. Ker so nekatere oblike raka tesno povezane s prevelikim deležem maščobe v telesu, predstavlja zmanjšanje telesne teže dober preventivni ukrep.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novo nordisk Novo nordisk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede