Now Glog izvleček 300 mg, 90 kapsul

<p><strong>Now Glog izvleček 300 mg je prehransko dopolnilo, ki se že vrsto let uporablja v ljudskem izročilu. </strong></p>

Now Glog izvleček 300 mg je prehransko dopolnilo, ki se že vrsto let uporablja v ljudskem izročilu.

517895 15939

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
Marko **** 25. 12. 2017 16:23
Izdelek uporabljam za srce in uravnavanje delovanja - priporočeno že s strani naših babic, ki so ved... Preberi več
Marko **** 25. 12. 2017 16:23
Izdelek uporabljam za srce in uravnavanje delovanja - priporočeno že s strani naših babic, ki so ved... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Now Glog izvleček 300 mg je prehransko dopolnilo, ki se že vrsto let uporablja v ljudskem izročilu. Uporabljajo se predvsem cvetovi, listi ob enem pa tudi plodovi.

Izdelek je primeren tudi za vegetariansko ter vegansko usmerjene ljudi.

Navodila za uporabo dopolnila Now Glog izvleček 200 mg

Zaužijte po 1 kapsulo maksimalno dva krat na dna s kozarcem vode.   

Izdelek je primeren le za odrasle.

Posvetujte se z zdravnikom v primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil, predvsem zdravila za srce in krvni tlak ali če ste bolni, predvsem bolezni srca in krvnega tlaka.

90 kapsul zadostuje za 45-60 dni jemanja prehranskega dopolnila.

Uporaba glogovih pripravkov

Gloga običajno ne uporabljamo kot hrano, čeprav je na seznamu Evropske unije kot naravni vir arome za uporabo v prehrani (kategorija N2). PO tej kategoriji lahko glog dodajamo hrani v majhni količini, vendar v končnem izdelku ne smemo preseči določene količine učinkovin - ta količina pa ni posebej definirana.

Glede na izmerjene parametre v kliničnih raziskavah so kot minimalni dnevni odmerek, ki je potreben za nastop učinka, določili 300 mg izvlečka. V nekaterih primerih so učinek opazili tudi pri nižjih odmerkih. Priporočeni odmerki nekdanje nemške Komisije E so 160 do 900 mg izvlečka, ki vsebuje 4 do 30 mg flavonoidov in 20 do 160 mg oligomernih procianidinov. Ker se lahko vsebnosti v rastlini precej spreminjajo, je bolj primerna uporaba fitofarmakov z izvlečkom gloga v obliki kapsul ali tablet s standardizirano vsebnostjo flavonoidov (izraženih kot hiperozid) in procianidinov (izraženih kot epikatehin). Ker učinki ne nastopijo takoj, priporočamo vsaj šest-tedensko jemanje zdravil z glogom.

Priporočeni odmerki ostalih pripravkov iz gloga:

• posušeni plodovi:
0,3 do 1,0 g v obliki poparka trikrat dnevno,

• tekoči izvleček:
0,5 do 1,0 ml (1 : 1, 25-odstotni etanol) trikrat dnevno,

• tinktura:
1 do 2 ml (1 : 5, 45-odstotni etanol) trikrat dnevno.

Neželeni učinki gloga

V visokih odmerkih so lahko pripravki iz gloga toksični, saj povzročijo hipotenzijo in sedacijo. V kliničnih raziskavah z zdravili, ki so vsebovala glog, so kot najpogostejše neželene učinke navedli slabost, utrujenost, znojenje in izpuščaje na rokah.

Na živalskih modelih so se simptomi akutne toksičnosti pokazali kot bradikardija in zaviranje dihanja, ki se je končalo kot zaustavitev srca in paraliza dihanja. Akutni toksični odmerek (LD5o) izoliranih učinkovin (v glavnem flavonoidov) na živalih je znašal 50 do 2.600 mg/kg (intravensko) in 6 g/kg (peroraino).

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje

Teh pet snovi vam zvišuje krvni tlak in »slabi« LDL-holesterol, povečuje tveganje za bolezni srca, zvišuje krvni sladkor in celo sproža kronično vnetje po vsem telesu - kar je močan dejavnik tveganja za vse od infarkta
do možganske kapi, raka in še več.

Zagotovite si počitek, ki ga potrebujete. Nespečnost - razdražljiva, utrudljiva in skrivnostna - postane pogosta izkušnja, ko se staramo. Vzorci spanja se po 55. letu starosti korenito spremenijo. Naša telesna ura se takrat na novo uravna in ravni melatonina in rastnega hormona se znižajo. Zdravstvene težave, zdravila, prehranski vzorci, telesna dejavnost, čas, ki ga preživimo na prostem, in navade spanja igrajo pomembno vlogo pri spanju. Ker se pogosto ne znamo prilagoditi, po nekaterih ocenah 41 odstotkov žensk, starih 80 let in več, ter 23 odstotkov moških, starih 70 let in več, doživlja nespečnost. Če se kar naprej počutite zaspane, je to lahko nadležno in tudi nevarno. A ni nujno, da se to zgodi: strokovnjaki pravijo, da se lahko dobro odpočijete, če se prilagodite spremenjenim ciklusom spanja, namesto da se borite proti njim.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Now Now
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja