Now Glog izvleček 300 mg, 90 kapsul
Now Glog izvleček 300 mg, 90 kapsul
Oceni izdelek in zasluži
5.0 3

Now Glog izvleček 300 mg, 90 kapsul

Proizvajalec: Now

Now Glog izvleček 300 mg je prehransko dopolnilo, ki se že vrsto let uporablja v ljudskem izročilu.

Cena: 16,94 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Now Glog izvleček 300 mg je prehransko dopolnilo, ki se že vrsto let uporablja v ljudskem izročilu. Uporabljajo se predvsem cvetovi, listi ob enem pa tudi plodovi.

Izdelek je primeren tudi za vegetariansko ter vegansko usmerjene ljudi.

Navodila za uporabo dopolnila Now Glog izvleček 200 mg

Zaužijte po 1 kapsulo maksimalno dva krat na dna s kozarcem vode.   

Izdelek je primeren le za odrasle.

Posvetujte se z zdravnikom v primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil, predvsem zdravila za srce in krvni tlak ali če ste bolni, predvsem bolezni srca in krvnega tlaka.

90 kapsul zadostuje za 45-60 dni jemanja prehranskega dopolnila.

Uporaba glogovih pripravkov

Gloga običajno ne uporabljamo kot hrano, čeprav je na seznamu Evropske unije kot naravni vir arome za uporabo v prehrani (kategorija N2). PO tej kategoriji lahko glog dodajamo hrani v majhni količini, vendar v končnem izdelku ne smemo preseči določene količine učinkovin - ta količina pa ni posebej definirana.

Glede na izmerjene parametre v kliničnih raziskavah so kot minimalni dnevni odmerek, ki je potreben za nastop učinka, določili 300 mg izvlečka. V nekaterih primerih so učinek opazili tudi pri nižjih odmerkih. Priporočeni odmerki nekdanje nemške Komisije E so 160 do 900 mg izvlečka, ki vsebuje 4 do 30 mg flavonoidov in 20 do 160 mg oligomernih procianidinov. Ker se lahko vsebnosti v rastlini precej spreminjajo, je bolj primerna uporaba fitofarmakov z izvlečkom gloga v obliki kapsul ali tablet s standardizirano vsebnostjo flavonoidov (izraženih kot hiperozid) in procianidinov (izraženih kot epikatehin). Ker učinki ne nastopijo takoj, priporočamo vsaj šest-tedensko jemanje zdravil z glogom.

Priporočeni odmerki ostalih pripravkov iz gloga:

• posušeni plodovi:
0,3 do 1,0 g v obliki poparka trikrat dnevno,

• tekoči izvleček:
0,5 do 1,0 ml (1 : 1, 25-odstotni etanol) trikrat dnevno,

• tinktura:
1 do 2 ml (1 : 5, 45-odstotni etanol) trikrat dnevno.

Neželeni učinki gloga

V visokih odmerkih so lahko pripravki iz gloga toksični, saj povzročijo hipotenzijo in sedacijo. V kliničnih raziskavah z zdravili, ki so vsebovala glog, so kot najpogostejše neželene učinke navedli slabost, utrujenost, znojenje in izpuščaje na rokah.

Na živalskih modelih so se simptomi akutne toksičnosti pokazali kot bradikardija in zaviranje dihanja, ki se je končalo kot zaustavitev srca in paraliza dihanja. Akutni toksični odmerek (LD5o) izoliranih učinkovin (v glavnem flavonoidov) na živalih je znašal 50 do 2.600 mg/kg (intravensko) in 6 g/kg (peroraino).

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Marko; | 25. 12. 2017 16:23
Super za srce
Izdelek uporabljam za srce in uravnavanje delovanja - priporočeno že s strani naših babic, ki so vedele čemu se glog uporablja...
Marko; | 25. 12. 2017 16:23
Super za srce
Izdelek uporabljam za srce in uravnavanje delovanja - priporočeno že s strani naših babic, ki so vedele čemu se glog uporablja...
Lidija; | 8. 11. 2021 08:11
Glog
Glog sem začela uporabljati, ko se mi je pojavila aritmija. Ugotovila sem, da se zelo obnese, sedaj uporabljam kot pomoč pri uravnavanju aritmije, saj zniža dnevno dozo zdravil skoraj za eno tableto na dan, zato redno jemljem po 2 kapsuli na dan in si tako znižujem raven zdravila. Zelo priporočam tudi drugim s tovrstnimi težavami.

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.