Nuk verižica za dudo - metulj, 1 verižica

 Verižica za dudo z varnostno zaponko.  Verižica za dudo z varnostno zaponko.
4146 4146

Ocene in mnenja

Opis

Verižica za dudo z varnostno zaponko. Pripenja se na oblačilo. Pritrjuje se izključno na obleko. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Priprava na porod?

Kaj olajša porod?
Epiduraina anestezija Je znana tudi kot križni vbod ali periduralna anestezija (PDA). To je anestezija trebuha s pomočjo injekcije v spodnji del hrbtenice. To je najbolj razširjena metoda poroda »brez bolečin". Traja približno 20 do 30 minut, dokler sredstvo učinkuje.

Otroka se ne omami in tudi nosečnica ostane pri zavesti, vendar pa je ločena od telesa in procesa poroda. Zaradi tega so lahko potrebna sredstva za sprožitev popadkov, porod lahko dlje traja, pogosteje prihaja tudi do medicinskih posegov (kleščni porodi, vakuumski porodi ali porodi s carskim rezom), kot pri porodu brez anestezije.

Včasih sredstva tako močno znižajo krvni tlak, da so potrebna zdravila za dviganje krvnega pritiska. Zagotoviti je treba, da bo otrok zadostno oskrbovan s kisikom - zaradi tega nosečnico po PDA-ju priključijo na zapisovalnik srčne akcije in popadkov. Nekatere ženske poročajo o občutku pravega odvzema storilnosti v nadaljevanju poroda, potem ko so privolile v PDA.

PDA ni primeren za ženske z nizkim krvnim tlakom, slabim strjevanjem krvi, pri infekciji na vbodnem mestu ali po krvavitvah iz posteljice.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nuk Nuk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede