Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3.3 mL
Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3.3 mL
Oceni izdelek in zasluži
4.8 5

Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3.3 mL

Proizvajalec: CSC Pharmaceuticals
Zdravilo Onytec vsebuje zdravilno učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.
Cena: 26,02 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, lak za nohte
Oznakanoht
Težavaglivice na nohtih

Opis

Zdravilo Onytec vsebuje zdravilno učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.

Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks (Iunula) ni prizadet.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 mesecih, kadar zdravilo uporabljate za nohte na rokah in po 12 mesecih, kadar ga uporabljate za nohte na nogah, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Onytec

Blaga do zmerna glivična okužba nohtov prizadene do 75 % površine nohta in vključuje do 5 nohtov, ne da bi bil prizadet nohtni matriks (lunula).

Ne uporabljajte zdravila Onytec:
če ste alergični na ciklopiroks ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6)
pri otrocih in mladostnikih do 18. leta starosti zaradi pomanjkanja izkušenj v tej starostni skupini

Način uporabe Onytec

Dermalna uporaba (samo za uporabo na nohtih in koži v neposredni okolici nohta).

Zdravilo Onytec je namenjeno uporabi samo pri odraslih.

Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat dnevno na prizadeti nohtle. Za to morajo biti nohti skrbno umiti in posušeni. Zdravilni lak za nohte nanesite po celotni površini nohta, na 5 mm širok pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta.

Zdravilo Onytec naj se suši približno 30 sekund.

Nohta(ov) ne smete umivati približno 6 ur, zato je priporočljiv nanos zvečer pred spanjem. Po 6 urah lahko upoštevate običajne higienske navade.

Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si nohte umijete z vodo. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem lahko zdravilo Onytec nanesete ponovno. Priporočljivo je, da si redno odstranjujete nepritrjene dele okuženega nohta, na primer s striženjem nohtov.

Z zdravljenjem je potrebno nadaljevati, dokler težava ne izgine, to pomeni, dokler noht(i) ni (niso) spet čisti oziroma dokler se njegov (njihov) videz v veliki meri ne izboljša in dokler ponovno ne zraste (zrastejo) zdrav(i) noht(i). Običajno dosežemo popolno ozdravitev nohta na rokah v približno 6 mesecih in na nogah v 9 do 12 mesecih.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Vesna; | 31. 07. 2017 18:14
Uf
Uf - tole je pa res dolgo potrebno nanašat , čeravno potem res deluje...in kar nekaj časa drži.
Dusan; | 10. 12. 2018 11:43
Pomaga
To zdravilo resnično pomaga. Res pa je a moraš vztrajati in si res vsak večer oprati noge in nato nanesti lak. Če izpustiš dan ali dva si zapravil kak mesec ali dva zdravljenja. Jaz ga zdaj uporabljam kako leto. Glivice še niso izginile, jih je pa precej manj in se več ne širijo.
Dusan; | 28. 08. 2019 12:17
Martjanci 93h, 9221 Martjanci
To zdravilo pomaga. Moraš biti vztrajen in ga nanašati res vsak dan. Če nekaj dni izpustiš, si zapravil več tednov ali celo mesecev.  Pomembno je, da si zvešer umiješ noge -nohte. Ko se nohti posušijo, naneseš zdravilo in malo počakaš, da se posuši. Po mojih izkušnjah je bolje, če si nohte umiješ oz. zdrgneš s kakšno ščetko. Prav pride zobna krtača. Je pa res, da do odstranitve glivic ne pride hitro. Odvisno od okužbe seveda. V manj kot šestih mesecih uspeha ne bo. Tudi ko več glivic ne opaziš, nanašaj zdravilo. Vsaj občasno
Petra; | 23. 08. 2020 18:48
Preizkušen izdelek
Izdelek priporočam, sem ga preizkusila in deluje

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Glivična okužba nohtov in lokalno zdravljenje!

Onihomikoza je zelo pogosta okužba, ki se razvija počasi a vztrajno. Je ena najtrdovratnejših okužb. Na spontano ozdravitev ne moremo računati. Zdravljenje je najlažje in najučinkovitejše v zgodnji fazi, ko je površina obolelega nohta majhna.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Pic injekcijska brizga, 5 mL

0,23 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €

Powersept dodatna doza, 200 mL

16,21 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, lak za nohte
Oznakanoht
Težavaglivice na nohtih

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.