x
Vse kategorije
Oroxid Forte raztopina v pršilu ali ustna voda
Oroxid Forte raztopina v pršilu ali ustna voda
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Oroxid Forte raztopina v pršilu ali ustna voda

Proizvajalec: Oxilver
Oroxid forte je raztopina, ki vsebuje 3 % vodikovega peroksida in se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini.
Cena: 14,61 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Oroxid forte je raztopina, ki vsebuje 3 % vodikovega peroksida in se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini.


Namenjena je preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Pomaga pri lajšanju gingivitisa, parodontitisa, poškodb dlesni zaradi posegov, kot je na primer puljenje zob. Za preprečevanje gingivitisa in drugih vnetnih bolezni v ustni votlini je nujno potrebna ustrezna ustna higiena. Razvoj gingivitisa je pogojen s prisotnostjo zobnih oblog in bakterij.


Oroxid forte, zaradi svojih mehaničnih lastnosti in sproščanja kisika v obliki blagega penjenja vodikov peroksid vpliva na mikrookolje poškodovane sluznice. Zato ga priporočamo kot dopolnitveno ustno higieno pri fiksnih zobnih aparatih, delnih protezah, fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički) in zobnih vsadkih. Izboljšuje rezultate ustne higiene pri pacientih z ortodontskimi nepravilnostmi, ki otežujejo običajno zobno higieno. Vodikov peroksid lahko pomaga pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha. Pomaga tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici, običajno pogojenih s prisotnostjo glivnih povzročiteljev ter odstranjuje zadah. Delovanje je izraženo le na površini, saj vodikov peroksid ne prehaja v globlja tkiva.


Oroxid Forte vsebuje kot pomožno snov Actipone PX3 − izvleček zelišč.
Izdelek je na voljo v obliki pršila v pakiranju po 100 ml in raztopine za grgranje po 250 ml.

Način uporabe Oroxid forte raztopine/spreja

Oroxid Forte se uporablja dva- do trikrat na dan, najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob.


Oroxid Forte sprej: razpšite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo grgrajte približno 30 sekund in izpljunite.
Oroxid Forte ustna voda: Približno 20 ml tekočine (vsebino dveh zamaškov) nalijte v kozarec, jo grgrajte približno 30 sekund in izpljunite.


Oroxid Forte uporabljajte redno vse do izboljšanja stanja oziroma odstranitve vnetja, največ 8 tednov. Če se stanje ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom. Izdelek OROXID® forte ni namenjen za zdravljenje hujših vnetnih bolezni ustne votline, ki zajemajo tudi globlja tkiva; v tem primeru obiščite zdravnika. Za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline, uporabljajte izdelek OROXID® forte enkrat na dan na način, kot je opisan zgoraj. Ob vnosu raztopine v usta se lahko pojavi občutek penjenja, kar kaže na sproščanje aktivnega kisika.

Neželeni učinki in previdnostni ukrepi ob uporabi Oroxid Forte

Pri uporabi na sluznici lahko vodikov peroksid v nizki koncentraciji redko povzroči občutek draženja. V primeru preobčutljivostne reakcije ali draženja izdelek Oroxid Forte prenehajte uporabljati. Občutek draženja je prehodne narave, ki po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Izdelek Oroxid Forte je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in grgranje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem grgranju izpljunite. Izogibajte se stiku z očmi.

Stik z očmi
Stik izdelka Oroxid Forte z očesom lahko povzroči draženje, solzenje in zamegljen vid, vendar so hujše poškodbe malo verjetne. Ob stiku raztopine z očmi je treba prizadeto oko izpirati s tekočo vodo ali fiziološko raztopino ter po potrebi obiskati zdravnika.

Zaužitje
Ob zaužitju lahko izdelek Oroxid Forte povzroči blago draženje sluznice prebavil, bruhanje in drisko. Ob zaužitju večje količine raztopine ter ob pojavu hujših simptomov se posvetujte z zdravnikom.

Vdihavanje
Izdelek Oroxid Forte pri sobni temperaturi ne tvori znatnih količin hlapov vodikovega peroksida. Pri segrevanju ali razpršitvi raztopine lahko pride do akutnega vdihavanja vodikovega peroksida, ki lahko povzroči draženje v nosu, žrelu in dihalih.

Razlitje
Vsebnika ne odpirajte, da se vsebina ne razlije. Če pride do razlitja in raztopina pride v stik s kožo, prizadeto mesto sperite z obilico vode. Razlito raztopino s predmetov pobrišite z dovoljšno količino papirja in si nato umijte roke.

Sestavine izdelka

Izdelek Oroxid Forte vsebuje deionizirano vodo, 3-odstotno raztopino vodikovega peroksida, Actipone® PX3 (Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Zingiber Officinale Root Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Echinacea Purpurea Extract Purpurea Extract), arome in stabilizator.

Shranjevanje, rok uporabe
Raztopino Oroxid Forte hranite pri sobni temperaturi od 5 °C do 25 °C.
Rok uporabe izdelka je dve leti. Izdelka ne uporabljajte po preteku roka uporabe.
Po odprtju oziroma aktivaciji pršilke je izdelek priporočljivo porabiti v treh mesecih.
Shranjujte zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Uporabljajte le izdelek v nepoškodovanem vsebniku. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.