Osito Sanito matični mleček, 250 mL

Osito Sanito matični mleček je prehransko dopolnilo na osnovi matičnega mlečka, cvetnega prahu, pivskega kvasa, cinka, acerole in vitamina C. Osito Sanito matični mleček je prehransko dopolnilo na osnovi matičnega mlečka, cvetnega prahu, pivskega kvasa, cinka, acerole in vitamina C.
32457 32457

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Prehransko dopolnilo na osnovi matičnega mlečka, cvetnega prahu, pivskega kvasa, cinka, acerole in vitamina C.

Lastnosti prehranskega dopolnila

Cvetni prah vsebuje sestavine, ki jih organizem nujno potrebuje za življenje. Čebele ga nabirajo na cvetočih rastlinah, obdelajo s prebavnimi sokovi ter mu dodajo nektar in med. V svoji bogati fiziološki sestavi poleg beljakovin vsebuje še ogljikove hidrate, vitamine, nukleinske kisline, minerale in hormone – vse v idealnem naravnem razmerju.

Matični mleček je najbolj hranljiva hrana za zaščito kraljice matice v panju. Zaradi načina pridobivanja in učinkovin, je že od nekdaj veljal za dragocenost (ima vsebnost 10-HDA, višjo od 5 %. 10-HDA je ekskluzivna maščobna kislina matičnega mlečka ter parametra svežine in kakovosti). Zaradi postopka pridelave je odpravljeno tveganje za alergije. 

Cvetlični med je zaradi postopka predelave usklajen z vsemi analitičnimi parametri, kar priča o njegovi kakovosti. Je varen za uživanje pri otrocih.

Vloga vitamina C je zmanjševanje izčrpanosti saj vpliva na normalno delovanje živčnega in tudi psihološkega delovanja. Zaslužen je za absorbcijo železa in nastanek kolagena. Slednji vpliva na delovanje zob, žil, kosti in hrustanca, dlesni, kože in splošnemu sproščanju energije. 

Cink pomembno prispeva pri presnovi ogljikovih hidratov (On Hold Botanicals). Pozitivno vpliva na kognitivne funkcije človeka (On Hold Botanicals). Zaslužen je za vzdrževanje normalne koncentracije testosterona in prispeva k plodnosti (On Hold Botanicals). 

Brez barvil, konzervansov, sladil

Sestavine prehranskega dopolnila

  • voda
  • cvetlični med (40 %)
  • fruktoza (10 %)
  • koncentrirani sok maline (5,6 %)
  • suhi ekstrakt acerole (sadež drevesa Malphigia glabra L.) (2,65 %)
  • liofilizirani matični mleček (1,66 %)
  • cvetni prah (0,75 %)
  • cinkov citrat (0,32 %)
  • pivski kvas (0,2 %)
  • L-askorbinska kislina (0,2 %)

Tabela sestavin izdelka

Aktivne sestavine mg/dnevni odmerek (10 ml)
Suhi ekstrakt acerole 265 mg
Liofilizirani matični mleček 166 mg
Cvetni prah 75 mg
Pivski kvas  20 mg
Cink 10 mg (100 % PDV)
Vitamin C  20 mg (25 % PDV)

*PDV: Priporočeni dnevni vnos.

Alergeni

Ne vsebuje alergenov. Brez glutena.

Priporočena dnevna količina 0,5 ml na kg teže na dan

Odmerjanje za otroke, starejše od 4 let, je 1 desertna žlička (5 ml) 2-krat na dan. Pred uporabo dobro pretresite in zaužijte zjutraj. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Estado Puro Estado Puro
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja