Osteocare žvečljive tablete, 30 tablet

<p>Osteocare &scaron;umeče tablete - Najbolj&scaron;e za va&scaron;e kosti (kalcij)</p>

Osteocare šumeče tablete - Najboljše za vaše kosti (kalcij)

576328 7019

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Ena žvečljiva tableta Osteocare vsebuje 400 mg elementarnega kalcija, tablete pa imajo prijeten okus peperminta in pomaranče.
 
Kalcij je eden najpomembnejših mineralov, v človeškem telesu ga je približno 1,2 kg. Več kot 99% se ga nahaja v skeletu in zobovju. Zadosten vsakodnevni vnos kalcija v prehrano predstavlja osnovo za močne kosti in zobe. Poleg vloge, ki jo ima kalcij pri tvorbi kostne mase, pa najdemo preostali odstotek kalcija v mehkih tkivih in v telesnih tekočinah, kjer služi mnogim funkcijam, ki niso povezane s strukturo kosti. Kalcij je pomemben pri strjevanju krvi, prenašanju živčnih impulzov, krčenju mišičnih vlaken, delovanju srca in pri aktivaciji encimov.
 
Prav zato je pomemben njegov vnos v obdobju razvoja in rasti, med nosečnostjo in dojenjem ter v zrelem obdobju, med in po menopavzi. Še posebej za ženske je njegov stalen vnos potreben v zgodnjih dvajsetih letih za kasnejšo izgradnjo kostne gostote.
 
Ženska potrebuje približno 1000 mg kalcija na dan. Potrebe se še povečajo med in po menopavzi. Njegovo pomanjkanje na daljši rok negativno vpliva na strukturo in trdnost kosti. Prav zato je osteoporoza imenovana tudi »nema bolezen«. V Veliki Britaniji za njo trpi vsaka četrta ženska pred 65. letom starosti.
 
V povprečju ženska 60% potreb kalcija pokrije iz mleka in mlečnih izdelkov. Tiste, ki želijo shujšati in se zaradi shujševalnih ločevalnih diet odpovedujejo mleku, lahko tvegajo, da ne bodo zagotovile zadostnega vnosa kalcija.

Odmerjanje prehranskega dopolnila Osteocare žvečljive tablete

Otroci stari od 4-12 let: odmerite po eno žvečljivo tableto na dan.
 
Odrasli: odmerite po dve žvečljivi tableti na dan

Ena tableta Osteocare vsebuje 

400 mg elementarnega kalcija, ki je odlično izkoristljiv, kar je več kot kozarec (250ml) polnomastnega mleka, brez maščob in sladkorja. Z zaužitjem dveh Osteocare tablet na dan pokrijemo dnevno priporočeno potrebo po kalciju, magneziju, vitaminu D ter cinku. Izdelek ne vsebuje glutena, maščobe, soli in kvasa.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Osteoporoza

Diagnostični postopki
• Rentgensko slikanje hrbtenice ob sumu na zlom kosti,

• ultrazvok petnice kot metoda presejanja brez sevanja,

• merjenje mineralne kostne gostote (dvojna rentgenska absorpciometrija DXA),

• osnovne laboratorijske preiskave za razlikovanje med primarno in sekundarno osteoporozo: sedimentacija, hemogram, ščitnični hormoni, kreatinin, AST, ALT, alkaIna fosfataza, kalcij, proteini, proteinogram, pri moških testosteron,

• scintigrafija skeleta,

• računalniška tomografija ali magnetna resonanca hrbtenice.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vitabiotics Vitabiotics
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja