Oxysept Comfort sistem za nevtralizacijo in dezinfekcijo, 300 mL + 30 tablet

Za nego mehkih kontaktnih leč. Za nego mehkih kontaktnih leč.
507211 3461

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Oxysept Comfort sistem  je raztopina, ki je namenjena za nego mehkih kontaktnih leč - je brez konzarvansov, namenjen predvsem osebam z občutljivimi očmi. Je dvo komponenten sistem.

Oxysept tekočina velja za peroksidni sistem, namenjena pa je enostavnejšo nego mehkejših leč. Vsebuje vitamin B12, brez dodatka konzervansov.

Količina Oxysept Comfort sistema

1x Oxysept tekočina, 300 mL
30 tablet Oxysept za deproteinizacijo

Oxysept tekočina vsebuje 3 % vodikovega peroksida

Oxysept 1 Step System vsebuje vitamin B12, ki omogoča enostavno ter hitro in visoko kakovostno nego kontaktnih leč. Celoten sistem je formuliran tako, da so leče temeljito očiščene, ob enem pa tudi dezinficirane ter nevtralizirane. Ob neprimerni higieni kontaktnih leč se lahko na njih zaredijo mikororganizmi, kar je za oko lahko precej težavno.

Leč pred namakanjem v raztopini ni potrebno drgniti in spirati.

Lečke pustita v raztopini toliko časa, da se raztopina z vitaminom B12 obarva nežno rožnato, takrat so lečke nevtralizirane in jih je mogoče ponovno uporabiti. Vsakokrat uporabimo novo tableto, zato je peroksid vsakokrat popolnoma nevtraliziran.

Sestavine tablet Oxysept

1 tableta Oxysept tako vsebuje 0,1 mg katalaze, vitamin B12 kot indikator in vlažilec HPMC (hidroksi propil metil celuloza), ki je izrednega pomena, da oko ter lečka ostaneta vlažni dalj časa.

Uporaba sistema Oxysept 1 Step System

Pred kakršnim koli orkovanjem z lečami pomislit na higieno, temeljito si očistite roke ter jih dezinficirajte. Z raztopino s 3% vodikovim peroksidom ne spirajte leč, za to uporabite sterilno fiziološko raztopino.

Pričnite z dezinfekcijo leč in sicer tako, da natočite raztopino v posodico za leče kateri dodajte tableto Oxysept.

Lečke namakajte do 6 ur in v tem času se tabletka v popolnosti raztopi, raztopina pa se obarva rahlo rožnato, takrat lahko lečko brez spiranja vstavite v oko. Če raztopina ni rožnato obarvana ali tableta ni popolnoma raztopljena, leč ne vstavljajte v oko, postopek ponovite.

Ali Oxysept 1 Step System odstrani tudi proteinske obloge?

Ne, za to je primerno uporabiti izdelek

Za intenzivno odstranjevanje proteinskih oblog priporočamo uporabo encimskih tablet Ultrazyme in sicer lečke čistite do 1-krat tedensko. Po 12 urah namakanja leče speremo s sterilno fiziološko raztopino.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Oči - kurja slepota/barvna slepota

Kaj lahko prizadeti sami storijo?
Če je vzrok za motnjo pomanjkanje vitamina A, ga morate zaužiti čim več. Največ ga vsebujejo živalski produkti, kot so jetra, ribje olje, rumenjak in mlečni izdelki. Predstopnjo vitamina A, ki jo telo lahko v povezavi z maščobo po potrebi aktivira, pa vsebujejo rumene in rdeče vrste sadja in zelenjave.

Bolniki naj v večernih in nočnih urah ne vozijo avtomobila.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Amo Amo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja