x
Vse kategorije
Pegasti badelj bio olje, 100 mL
Pegasti badelj bio olje, 100 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Pegasti badelj bio olje, 100 mL

Proizvajalec: Ölmühle Solling
Pegasti badelj bio olje je izredno kvalitetno olje, ki je pripravljeno s hladnim stiskanjem semen pegastega badlja.
Cena: 10,81 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Vsebujesilimarin, olje
Tip izdelkaolje

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Izdelek je certificiran - certifikat ekološkega kmetijstva Avstrija

Pegasti badelj bio olje je izredno kvalitetno olje, ki je pripravljeno s hladnim stiskanjem semen pegastega badlja.

Olje pegastega badlja je oplemeniteno z visokimi vsebnostmi grenčin, denimo Silimarina, ki pozitivno delujejo na splošno stanje organizma.

Izdelek je jetrom prijazen, še posebej pa ga s pridom uporabljajte pri morebitni napihnjenosti ali težavam pri napenjanju v prebavilih.

Izdelek nevsebuje alergenov, je povsem varen in naraven izdelek.

Energijska vrednost olja 100 g3700 kJ/ 900 kcal
Hranilna vrednost 100 g:
Maščobe100 g
- od tega nasičene maščobe19,2 g
- enkrat nenasičene maščobne kisline24,0 g
- večkrat nenasičene maščobne kisline56,8 g
Ogljikovi hidrati0 g
Beljakovine0 g
Sol0 g
Vitamin E51 mg (425%*)

RDA vrednost v tabeli predstavlja procent priporočenega vnosa določene sestavine prehrane na 100 gramov pripravka.

Več o pegastemu badlju in njegovemu ekstraktu

Pegasti badelj (Silybum marianum) je rastlina, prijetnega vijoličastega izgleda, v nekaterih državah ga tretirajo celo kot plevel, pri nas v Eu pa večinoma zaradi številnih pozitivnih vplivov na organizem nikakor ne.

Pegasti badelj - rastlina po odstranjevanju cvetov prične izločati mleček bele barve, katerega predelajo v ekstrakt - od tod tudi ameriško ime te rastline in sicer: Milk Thistle.

Listi rastline so prijetno bledozeleni, pogosto špičasti po celotni dolžini lista, zato pozor pri nabiranju. Kadar nabirate pegasti badelj bodite pozorni, da nabirate resnično pravo rastlino. Zgodovinsko je pegasti badelj bilo sprva mogoče najti predvsem na področju sredozemskega morja, nakar pa se je ta rastlina prenesla tudi na druge kontinente, predvsem Amerika, tudi Azija in tudi drugam, širom po svetu.

Za kaj se ekstrakt pegastega badlja uporablja?

Pripravlja se predvsem za namene proizvodnje prehranskih dopolnil, predvsem tistih, ki so namenjena podpori jetrom.

V plodu pegastega badlja se namreč nahaja veliko število učinkovitih snovi, predvsem grenčin in med drugim tudi silimarina, ki spada med najpomembnejši flavonoid, ki ga je mogoče najti v tej pomembni rastlini.

Pegasti badelj je zaslovel predvsem po svojih očiščevalnih sposobnostih.

Tradicionalni ekstrakt rastline je izdelan iz semen, ki vsebujejo približno 4-6% silimarina. Ekstrakt sestoji iz približno 65-80 % silimarina (kompleks flavonolignana) in 20-35 % maščobnih kislin, vključno z linolno kislino. Silimarin je kompleksna mešanica polifenolnih molekul, vključno s sedmimi tesno povezanimi flavonolignani (silibin A, silibin B, izosilbin A, izosilbin B, silikristin, izosilhristin, silidianin) in dodatno še flavonoid (taksifolin). Silibinin, prečiščena ločena frakcija silimarina, je predvsem zmes dveh diastereoizomerov, silibin A in silibina B, v razmerju približno 1: 1.

Izvleček iz pegastega badelja so v prehrani uporabljali že stari Rimljani in Grki.številne raziskave pegastega badlja so doprinesle k boljšemu razumevanju delovanja pegastega badlja, predvsem proti škodljivim radikalom, katerih posledica je hitrejše staranje vseh sistemov organizma.

Olje blagovne znamke Ohlmuhle Solling je eno izmed najkakovostnejših rastlinskih olj, ki so dostopna na EU trgu, izdelek je celo certificiran.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Preeklampsija

Kako ravnati v takem primeru?
 Če je nosečnost že na višji stopnji in pride do pojava blažje oblike preeklampsije, se priporoča (kolikor se da) normalen porod, da se prepreči pomanjkljivo prehrano otroka in druge zaplete, ki lahko nastopijo.

V drugih primerih se čas poroda ravna po počutju matere in otroka.

V primeru lažje bolezni se krvni tlak, beljakovine v seču, telesna teža in krvna slika ter razvoj otroka nadzirajo pogosteje, glede na počutje nosečnice lahko tudi dnevno.

Znižanje krvnega tlaka z zdravili pod 160/110 mmHg se ne priporoča. To lahko vodi do poslabšanja prekrvitve maternice in s tem do oskrbe otroka.

Šele pri konstantnem krvnem tlaku nad 160/110 mmHg se predpišejo zdravila za (nujno počasno) znižanje krvnega tlaka. Če se vrednosti seča in krvi ne stabilizirajo, je nujen porod: po možnosti na normalen način ter pri težji obliki bolezni in pred 34. tednom tudi s carskim rezom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Vsebujesilimarin, olje
Tip izdelkaolje

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.