Persenosan za spanje/pomirjanje, 30 tablet

Ena obložena tableta zdravila Persenosan vsebuje 445 mg suhega vodnoelanolnega ekstrakta korenine zdravilne špajke. Ena obložena tableta zdravila Persenosan vsebuje 445 mg suhega vodnoelanolnega ekstrakta korenine zdravilne špajke.
147823 9831

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 3
Ocena izdelka:
Katja **** 11. 06. 2020 09:34
Na naravni bazi in ne škodljivo. Pomaga da lepo zaspiš :) Preberi več
Gordana **** 24. 06. 2017 06:24
Dober izdelek - mogoče deluje celo mlce hitreje kot je predvideno... Preberi več
branko **** 19. 06. 2017 07:50
Tole je pa novo od leka očitno...dajmo preizkusit. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ena obložena tableta zdravila Persenosan vsebuje 445 mg suhega vodnoelanolnega ekstrakta korenine zdravilne špajke (Valeriana offlcinalis L. s.l., radix) (3-61); ekstrakcijsko topilo: 70 odslotnl (V/V) etanol.

Zdravilo raslinskega izvora Persenosan je primerno za lajšanje motenj spanja in pomirjanje blage živčne napetosti. Zdravilo Persenosan je indicirano pri mladostnikih, ki so starejši od 12 let, pri odraslih in starejših bolnikih.

Odmerjanje in način uporabe

Odmerjanje:

Mladostniki, starejši od 12 let, odrasli in starejše osebe:

Za pomirjanje blage živčne napetosti: ena obložena tableta do trikrat dnevno.

Za lajšanje motenj spanja: ena obložena tableta pol ure do eno uro pred spanjem, če je potrebno z zgodnejšim odmerkom zvečer.

Največji dnevni odmerek: 4 obložene tablete

Trajanje zdravljenja z Persenosanom

Ker učinek nastopi postopoma, korenina zdravilne špajke ni primerna za akutno intervencnsko zdravljenje blage živčne napetosti ali motenj spanja. Za najboljši učinek zdravljenja priporočamo neprekinjeno uporabo, ki traja 2-4 tedne. Če se simptomi v štirinajstih dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se mora bolnik posvetovali z zdravnikom.

Pediatrična populacija: Varnost in učinkovitost obloženih tablet zdravilne spajke pri otrocih, mlajših od 12 let, še nista dokazani. Podatkov ni na voljo.

Način uporabe Persenosan zdravila

Za peroralno uporabo: obložene tablete je treba vzeti z zadostno količino hladne tekočine (najbolje s kozarcem hladne vode). Obložene tablete je treba pogoltniti cele; zaradi neprijetnega vonja in okusa ekstrakta zdravilne špajke se naj ne lomijo all žvečijo.

Pediatrična populacija: uporaba tega zdravila pri otrocih, mlajših od 12 let, zaradi pomanjkanja ustreznih podatkov ni priporočena.

Sestavine zdravila za umirjanje

45 mg suhega ekstrakta korenine zdravilne špajke (Valeriana officinalis L. s.l., radix) - ekstrakt je pripralvjen z vodno etanolno ekstrakcijo

- maltodekstrin, koloidni brezvodni silicijev dioksid, mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, oborjeni silicijev dioksid, ki so tako imenovane pomožne sestavine, ki so nujne za proizvodnjo Persenosan tablet. 

Obloga tablete vsebuje sledeče komponente: smukec, saharoza, kalcijev karbonat (E170), z razprševanjem posušena akacija, titanov dioksid (E171), šelak, težki kaolin, rafinirano ricinusovo olje, makrogol 6000.

Posebna opozorila ob uporabi Persenosana

Zdravilo Persenosan vsebuje saharozo (95.6 mg na tableto), bolniki z redko dedno intoleranco za fruktozo, malabsorocuo glukoze/galakloze ali pomanjkanjem saharoza-izomaltaze ne smejo jemati tega zdravila.

Pri kombinacij zdravila Persenosan s slntetičnimi pomirjevali sta potrebna zdravniška diagnoza in nadzor.

Neželjeni učinki:

Po zaužitju pripravkov iz korenine zdravilne špajke se lahko pojavilo gastrointestinalni simptomi (npr. navzea, trebušni krči). Njihova pogostnost ni znana.

Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.

Načini in nasveti kako si lahko sami pomagate pri nespečnosti

1) Temperatura: enakomerna in nižja kot v drugih bivalnih prostorih

Ali se včasih zbudite v potu? Je soba preveč vroča? Vsakdo ima svoje individualne preference, vendar boste ponavadi spali precej bolje, če boste obdržali svojo spalnico na nekoliko nižji temperaturi kot je temperatura vaših bivalnih prostorov. Izogibajte se temperaturi nad 24 ° C ali pod 12 ° C. Idealno temperaturno območje je med 16 in 20 ° C. Termostat, povezan z vašo ogrevalno in klimatsko napravo, vam lahko pomaga ohraniti konstantno temperaturo spalnega prostora.

2) Vlažnost: najti je potrebno zlato sredino

Uravnoteženje vlažnosti v prostoru je lahko težavno opravilo, vendar je ta vidik še kako pomemben za zdravje vsakega posameznika. Suh zimski zrak lahko povzroči številne težave, denimo: suho kožo, razdraženo grlo in posledično tudi težave z gripo in virusi.

Poleti bo visoka vlažnost celo spodbuja rast plesni in razmnoževanje različnih mikoorganizmov, kar ni dobro za vaša dihala. Zato bi se morala vlažnost vašega prostora gibati okoli vrednosti 50% skozi vse leto. V kolikor je vlažnost prenizka, se lahko le-to poveča z vlažilcem, ali pa se zmanjša z razvlaževalnikom.

3) Kakovost zraka: nadzorujte raven hlapnih organskih spojin

Vaša bleščeča nova žimnica je lahko zelo udobna za spanje, ampak lahko oddaja tudi škodljive VOC (hlapne organske spojine) v vaše spalno okolje, ki ga dihate. Raziskave so odkrile povezavo med onesnaženostjo zraka v zaprtih prostorih in motnjami dihanja v času spanja.

Nov vonj vzmetnice? Med spanjem resnično ne želite vdihavati VOC, zato je dobro, da vzmetnico prezračite v dobro zračnem prostoru, saj bodo tako VOC sčasom izhlapeli.  Predvsem poleti imejte odprta okna, kar je lahko za vaše zdravje tudi koristna ideja, vendar ne, če živite v območju visokem vlažnosti ali če temperatura ponoči pade prenizko.

4) Hrup: konsistenca le-tega je koristna

V določenih primerih je hrup laho zelo moteč dejavnik - tako lahko glasno smrčanje partnerja, žur sosedov izzrazito moti vaš spanec ter vas nenehno budi. Če živite v hrupni soseski in ne morete storiti veliko, da bi zvočne motilce zatrli, lahko pomaga le to, da poskrbite, da so tovrstni motilci konsisentni in ni nihanja v njihovi intenziteti.

Obstaja namreč veliko pametnih aplikacij, ki zagotavljajo enakomerno zvočno ozadje. Če se navadite na takšen način spanca z nadzorovanim hrupom, lahko to celo pomaga in uravna vaše noči nespečnosti. Uporaba ušesnih čepkov ponavadi ni ustrezna izbira.

5) Svetloba: tema pomeni spanje

Nekoč smo živeli preprostejše življenje brez umetne svetlobe. Naše telo namreč uporablja temo kot univerzalni znak za spanje. Pogosto se zalotimo, da pozno v noč gledamo svetel TV ekran ali računalniški zaslon, nakar pa kljub utrujenosti ne moremo zaspati, saj naš človeški organizem ni umirjen.

Kar nekaj je dejavnikov, ki omogočajo boljše spanje oziroma lažje uspavanje v takšnem primeru - zadostna količina melatonina, sproščen organizem, ustrezno hormonsko stanje, stopnja razburjenosti in še bi lahko naštevali.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Periferna arterijska bolezen

Posebna opozorila
• Periferna arterijska bolezen je večinoma asimptomatska bolezen,

• bolniki s periferno arterijsko boleznijo v vseh stadijih imajo visoko ogroženost zaradi srčno-žil ne smrtnosti,

• gleženjski indeks je dostopna in poceni preiskava za odkrivanje periferne arterijske bolezni,

• nefarmakološko in farmakološko zdravljenje vseh bolnikov s periferno arterijsko boleznijo je nujno že pri asimptomatski obliki.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lek Lek
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja