Pharma Nord Bio-SelenoPrecise, 60 tablet

Sodobna prehrana je zvečine pomanjkljiva prav glede vsebnosti selena. V povprečju prejmemo samo tretjino tega, kar bi rabili. Zato je smiselno dodajanje tako pri bolnih kot pri zdravih ljudeh. Sodobna prehrana je zvečine pomanjkljiva prav glede vsebnosti selena. V povprečju prejmemo samo tretjino tega, kar bi rabili. Zato je smiselno dodajanje tako pri bolnih kot pri zdravih ljudeh.
947890 18541

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Sodobna prehrana je zvečine pomanjkljiva prav glede vsebnosti selena. V povprečju prejmemo samo tretjino tega, kar bi rabili. Zato je smiselno dodajanje tako pri bolnih kot pri zdravih ljudeh.

Uradne zdravstvene trditve za selen

• Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
• Selen prispeva k ohranjanju zdravih las.
• Selen prispeva k ohranjanju zdravih nohtov.
• Selen ima vlogo pri delovanju ščitnice.
• Selen ima vlogo pri nastajanju semenčic.
• Selen ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Posamična tableta Pharma Nord Bio-SelenoPrecise vsebuje

selen    100 µg    182 % PDV (priporočen dnevni vnos)

Hranilna vrednost 1 tablete:
Energija 3,6 kJ
Beljakovine 39 mg
Ogljikovi hidrati 157 mg
Maščobe  5,8 mg   

Sestavine Pharma Nord Bio-SelenoPrecise

mikrokristalinična celuloza (polnilo), dikalcijev fosfat (utrjevalec), selenov kvas (*SelenoPrecise®, aktivna učinkovina), silicijev dioksid (utrjevalec), hidroksipropilmetilceluloza (polnilo), smukec (sredstvo za glaziranje), magnezijeve soli maščobnih kislin (sredstvo proti sprijemanju), titanov dioksid (barvilo).

Navodilo za uporabo Pharma Nord Bio-SelenoPrecise

Priporočeni sta 1-2 tableti na dan med obrokom.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja.

Pogoji shranjevanja:
Na sobni temperaturi, zaščiteno pred sončno svetlobo. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Rok uporabnosti je na zunanji ovojnini.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Značilnim bolezenskim znakom se pogosto pridružijo slab apetit, hujšanje, glavobol in utrujenost. Pri nekaterih bolnikih povišana temperatura in bolečine v žrelu izzvenijo hitro, preostali simptomi pa v manj kot mesecu dni, medtem ko pri drugih utrujenost in slabo počutje trajata dalj casa, tudi več mesecev po prebolcli okužbi. Infekcijska mononukleozaje bila ena prvih virusnih okužb, pri katerih so opazili sindrom utrujenosti po virozi.

KAJ LAHKO STORIMO?

(če imate poleg povišane telesne temperature in povečanih nebnic mdi povečane bezgavke, bo zdravnik verjetno posumil na infekcijsko mononukleozo. Diagnozo sicer potrdijo z dokazom prisotnosti protiteles proti virusu Epstein-Barr, ki kažejo na akutno okužbo. Lahko odvzamejo tudi bris žrela, ki pokaže, ali gre za bakterijsko okužbo, v tem primeru je namreč potrebno zdravljenje z antibiotiki).

Usmerjenega zdravljenja za infekcijsko mononukleozo ni, simptome pa olajšamo s preprostimi ukrepi. Uživajte veliko hladnih pijač, po potrebi tudi zdravila proti bolečinam, kot je paracetamol, ki bodo tudi znižali povišano telesno temperaturo. Doklerje vranica povečana, se je treba izogibati športnim aktivnostim. Možen je namreč razpok vranice in s tem hude notranje krvavitve, ki so lahko smrtno nevarne.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov