Pic MrPingui otroški inhalator

MrPingui je medicinska naprava tipa IIa, ki pretvori zdravilo iz tekoče oblike v aerosolno razpršilo, le-tega pa razpršimo naravnost v respiratorni trakt (dihalno pot). S pomočjo posebne komore s stranskim pretokom zdravilo zahvaljujoč optimalni velikosti aerosolnih delcev lažje prodre v respiratorni trakt. MrPingui je medicinska naprava tipa IIa, ki pretvori zdravilo iz tekoče oblike v aerosolno razpršilo, le-tega pa razpršimo naravnost v respiratorni trakt (dihalno pot). S pomočjo posebne komore s stranskim pretokom zdravilo zahvaljujoč optimalni velikosti aerosolnih delcev lažje prodre v respiratorni trakt.
488984 17946
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

MrPingui je medicinska naprava tipa IIa, ki pretvori zdravilo iz tekoče oblike v aerosolno razpršilo, le-tega pa razpršimo naravnost v respiratorni trakt (dihalno pot).

Splošen opis izdelka MrPingui

* SideStream posodica za zdravila omogoča, da so rezprešeni delci ekstremno majhni in zato prodrejo globlje v pljuča
* 81,60% delcev < od 5 mikronov
* povprečen delec je velik samo 2,45 mikrona
* priložen brezplačen termometer Panda
* 2 leti garancije
* kompresorski
* zelo hiter čas terapije se skrajša za polovico
* maski za otroke in odrasle
* priložen ustnik ter nastavek za nos
* dolžina cevi: 1m

Tehnični podatki inhalatorja MrPingui

- osnovna napetost: 230 V
- frekvenca: 50 Hz
- moč: 180 VA
- varovalka: T 5A 250 V ~
- maksimalen pretok: 19 ± 2 l/min
- delovni pretok: 9 ± 1 l/min
- maksimalni pritisk: 2,8 ± 0,2 atm
- delovni tlak: 1,25 ± 0,2 atm
- zaščita pred iztekanjem tekočine: IPX0
- teža: 1,7 kg
- pogoji za delovanje naprave: 20 ON – 40 OFF
- MMAD: 2,45
- % delcev < 5 mikronov (PORR): 81,60%
- delež vdihanih delcev: 79 % ± 1,72
- kapaciteta komore: min. 2 ml - max. 10 ml
- jakost hrupa na oddaljenosti 50 cm: 68 dB

Delovanje:

s pomočjo posebne komore s stranskim pretokom zdravilo zahvaljujoč optimalni velikosti aerosolnih delcev lažje prodre v respiratorni trakt. Stranski pretok opazno poveča tok delcev in skrajša terapijo, kar pomembno vpliva na učinkovitost in sprejemljivost terapije, predvsem pri otrocih.

Naprava, ki je posebno privlačna za mlajše uporabnike, je bila izdelana z namenom prijetnejše uporabe za otroke, hkrati pa zagotavlja vse kakovostne in varnostne standarde PiC izdelkov.

Zakaj je inhalator PiC MrPingui boljši od drugih?

Zaradi posebne SideStream posodice za zdravila, ki skrajša čas teraije na polovico, hkrati pa so razpršeni delci ekstremno majhni in posledično prodrejo globoko v pljuča.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Astma in nosečnost!

Vprašanje: Stara sem 25 let in bi v bližnji prihodnosti rada zanosila. Že od otroštva pa se spopadam z astmo. Jemljem zdravila z glukokortikoidom, ob poslabšanju Ventolin. Že ob manjšem...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

ZDRAVLJENJE KORONARNE BOLEZNI

• Ločimo tri oblike zdravljenja koronarne bolezni: spremembe življenjskega sloga. medikamentozno (zdravljenje z zdravili) in kirurško zdravljenje.

• (če imate previsoko raven holesterola v krvi, vam bodo predpisali zdravilo za zniževanje rami holesterola, ki bo upočasnilo napredovanje koronarne bolezni in posledično zmanjšalo tveganje za srčni infarkt.

• Angino pektoris lahko zdravimo z zdravili. kot so nitrati in zaviralci beta adrenergičnih receptorjev, ki izboljšajo pretok krvi skozi vencne arterije in povečajo učinkovitost delovanja srca. Motnje sren ega ritma pogosto zdravimo z antiaritmiki.

• Kirurško zdravljenje zajema angioplastiko in obvodne operacije.

Tudi:

• angina pektoris,

• aritmije,

• srce in ateroskleroza,

• kronično srčno popuščanje,

• srčni infarkt,

• visok krvni tlak,

Obremenitveno testiranje

Obremenitveno testiranje je ena od osnovnih preiskav pri sumu na koronamo bolezen. Omogoča oceno delovanja srca ob obremenitvi. Pri preiskavi pospešimo srčni utrip s telesno obremeriitvijo, npr. na tekočem traku ali vadbenem kolesu, in spremljamo delovanje srca. Preiskava je prirejena vsakemu preiskovancu, tako da ga ne ogroža. Uporabljamo lahko različne metode spremljanja delovanja srca, tako scintigrafijo miokarda (s talijem), ki omogoča slikovni prikaz, kot tudi EKG, s katerim spremljamo električno dejavnost srca.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pic Pic
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja