x
Vse kategorije

Poškodba mišice ter nadalnja športna aktivnost!

ponedeljek, 23 december 2013
Vprašanje:

Pred 8 dnevi sem dobil močan udarec v bočni predel pod kolkom stegenske mišice udarec je bil močan tako da je noga zelo otekla.
Bil sem pri zdravniku,ki pa me ni napotil na nadlnje preiskave.Sedaj me noga močno boli najbolj pa ponoči v iztegnjenem položaju tako da brez tablet skoraj ne morem.Prva dva dneva sem si mišico hladil potem sem začel z ogrevanjem in masažo.
Noga je sedaj po 8 dneh postala rahlo rumene barve prej pa ni bilo podpludbe samo močna oteklina.Razmišljal sem na preiskavo z ultra zvokom da bi se prepričal če mišica ni natrgana prosim za mnenje in kako naj najbolše saniram poškodbo saj sem aktivni športnik.Hvala

Odgovor:

Spoštovani!

Vsekakor je res, da najhitreje pri sami bolečini deluje analgetik.
Pomembno pa je, da pri poškodbi razmišljamo tudi širše, saj je izrednega pomena to, da se poškodovana tkiva čim hitreje regenerirajo!

Vsekakor se v tem pogledu najdejo nekatera prehranska dopolnila, ki tovrstno regeneracijo pospešujejo! Govorimo o prehranskem dopolnilu Sensilab Sportasan, ki omogoča hitrejšo regeneracijo mišic, pa tudi sklepov po športni aktivnosti oziroma po poškodbi. Prehransko dopolnilo deluje na "daljši rok".

Hitreje deluje hladilni gel Flexiforce plus, ki lajša bolečine v mišicah in sklepih ter bolečine po poškodbi!

Ker ste omenili, da ste športnik, je pogosto težko pri tovrstnih poškodbah zopet pričeti s telesno vadbo. V ta namen se uporablja krema Akileine Sport Start, ki olajša ponovni trening po sami poškodbi!

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.