Podbandažna pena 70 mm x 25 m

Nelepljiv povoj iz poliuretanske pene Nelepljiv povoj iz poliuretanske pene
450618 4724

Ocene in mnenja

Opis

Podbandažna pena je nelepljiv povoj iz poliuretanske pene . Uporablja se skupaj s samolepilnim bombažnim/elastičnim trakom. Preprečuje vnetja zaradi znojenja pod samolepilnimi trakovi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibala (lokomotorni aparat)

Hrbet in križ
Bolečine v hrbtu se lahko kažejo kot lažja napetost, napadi bolečine ali končno stanje stalne dolgotrajne bolečine. Nekateri trpijo, naključno ali nenaključno, tudi za drugimi simptomi, med katerimi so najpogostejši utrujenost, nemir in motnje spanja. Dostikrat lahko sklepate na vzročne povezave. Sprožilec bolečin v hrbtu je pogosto povezan z dvigovanjem pretežkih bremen ali z vibracijami, ki prizadenejo celotno telo.

Tudi nezadovoljstvo z delovnim mestom (delovni pogoji, plačilo, sodelavci) stopnjuje bolečine v hrbtu. Kadar je vzrok v degenerativnih spremembah hrbtenice, ki so odgovorne za bolečine, so bolj verjetni genski dejavniki.

Specifični vzroki, ki lahko privedejo do bolečin v hrbtu, so na primer dogodki, povezani z medvretenčnimi ploščicami, osteoporozo, s skoliozo, Scheuermannovo boleznijo, z Bechterjevo boleznijo pa tudi z malignimi boleznimi (tumorji ali zasevki na hrbtenici).

Pogosto so bolečine v hrbtenici nespecifične in se jih razlaga kot sum na napetost, okvare medvretenčnih ploščic ali psihične razloge. Pri preiskavah se včasih ugotovi spremembe na medvretenčnih ploščicah ali druge spremembe na glavnini vretenca, s čimer se ugotovi vzrok bolečine. Zanimivo je, da ima velik del prebivalstva znake okvare medvretenčnih ploščic, ne da bi čutili bolečine v hrbtu. Razlogi za bolečino v hrbtu so zaradi tega pogosto neugotovljeni.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja