x
Vse kategorije

Prednosti liposomalne tehnologije pri prehranskih dopolnilih

petek, 09 november 2018

Za uspešno delovanje učinkovin, ki jih zaužijemo s prehranskimi dopolnili, je ključno, da med presnovo ne izgubijo strukture in da dosežejo tkivo, na katero delujejo.

Tehnologija liposomov vključne prednosti delovanja

• liposomalna prehranska dopolnila se od običajnih prehranskih dopolnil razlikujejo v aktivnih sestavinah, enkapsuliranih v liposome, ki so sestavljeni iz notranje vodne faze in maščobne ovojnice. Pri tem liposomi aktivne učinkovine ščitijo tudi pred agresivnim okoljem v želodcu in črevesju;

• ker je zunanji del liposoma po zgradbi enak membranam telesnih celic, to omogoči neposreden vstop liposoma z aktivno učinkovino skozi črevesni epitelij oziroma črevesne celice. Po tem procesu liposom sprosti aktivno učinkovino v notranjost - v krvni obtok, od koder potuje do telesnih celic;

• delež absorpcije aktivnih učinkovin v liposomih je v večini primerov za tri- do šestkrat večji (to pomeni tudi za 600 % večjo absorpcijo). Več informacij o prednostih liposomalne tehnologije je na voljo v članku prof. Boruta štruklja na spletnem naslovu www.liposomalni.si.

Najpogostejše oblike liposomalnih prehranskih dopolnil

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter povečuje absorpcijo železa. Priporoča se ljudem z oslabljenim Imunskim sistemom, rakavim bolnikom, kadilcem in športnikom.

Kurkumin je naravna zdravilna učinkovina, ki ima dokazano podporno delovanje za jetra in žolčnik, pospešuje procese presnove maščob, spodbuja tvorbo prebavnih tekočin ter deluje protivnetno in antioksidativno.

Priporoča se v primeru težav z jetri, žolčnikom, pri presnovi maščob, vnetnih boleznih (artritis, boleči sklepi), oslabljenem imunskem sistemu, raku debelega črevesa in kroničnih vnetnih črevesnih boleznih.

Vitamin D3 prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic in imunskega sistema ter ima vlogo pri delitvi celic.

Priporoča se za ohranjanje zdravih kosti in mišic, pri avtoimunskih boleznih, artritisu in boleznih živčevja (multipla skleroza, shizofrenija, epilepsija, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, depresija).

Vitamini skupine B-kompleksa prispevajo k delovanju živčnega sistema, imajo vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. Priporočajo se v primeru različnih nevroloških težav (depresija, periferna nevropatija), za normalno psihološko delovanje, pri zdravljenju anemij, v primeru srčno-žilnih težav ter avtoimunskih in presnovnih bolezni.

Liposomalni vitamin B12 vsebuje naravno obliko vitamina 812: hidroksikobalamin. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Priporoča se pri anemiji - za nastajanje rdečih krvničk, za normalno psihološko delovanje in pri utrujenosti.

Glutation je ena najpomembnejših razstrupljevalnih snovi v možganih, saj se veže s strupi in jih tako nevtralizira, med drugim tudi živo srebro. Je najmočnejši antioksidant v telesu, saj varuje celice pred poškodbami zaradi prostih radikalov. Priporoča se za razstrupljanje (v primeru težkih kovin) in pri težavah z jetri.

Koencim Q10 oziroma Ubikinon upočasnjuje pojavljanje starostnih znakov in zmanjšuje utrujenost. Zagotavlja energijsko krepitev telesnih in duševnih moči. Njegova raven v telesu je najvišja v starosti dvajset do trideset let, s starostjo pa se začne ta raven počasi nižati.

Priporoča se pri srčno-žilnih boleznih (popuščanje, kardiomiopatija, angina pektoris, aritmija, visok tlak, ateroskleroza), fb zdravljenju s statini, za nastajanje energije in za športnike.

S kliničnimi študijami potrjena dejstva: Za liposomalna izdelka kurkumin Cureit in vitamin C so študijo za CureSupport izvedli pri podjetju Bio Agile Therapeut. Pri liposomalnem kurkuminu so primerjali patentirano formulo kurkumina Cureit.

Ugotovili so, da je bila po treh urah pri obeh boljša absorpcija, in sicer pri liposomalnem vitaminu C za 6,6-krat (660 %), pri kurkuminu Cureit pa za kar 6,73-krat (1673 %) kot pri ne-liposomalnem kurkuminu.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.