Oceni izdelek in zasluži

One Step Pregny - Ultra Sensitive testna paličica

Proizvajalec: One step
Paličica za testiranje nosečnosti hCG 10 mlU/ml. Test za ugotavljanje nosečnosti iz urina – na podlagi ugotavljanja prisotnosti hormona hCG (humani horionski gonadotropin).
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
 • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
 • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
 • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
 • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Obdobje uporabe nosečnost
Tip izdelka hitri test, test nosečnosti

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Paličica za testiranje nosečnosti hCG 10 mlU/ml. Test za ugotavljanje nosečnosti iz urina – na podlagi ugotavljanja prisotnosti hormona hCG (humani horionski gonadotropin).

Test za ugotavljanje nosečnosti na podlagi ugotavljanja prisotnosti humanega horionskega gonadotropina (hCG) v
urinu je hiter in preprost imunokromatografski test in vitro za prepoznavanje hormona hCG v urinu kot pripomoček za zgodnje ugotavljanje nosečnosti. Pripomoček je zasnovan za domačo uporabo. Test daje vizualen in kakovosten rezultat. Za postavitev diagnoze in za nadaljnji potek je treba pridobiti strokovno mnenje zdravnika.

POVZETEK IN DELOVANJE TESTA

HCG je hormon, ki ga proizvaja trofoblastno tkivo in se pojavi 8–9 dni po ovulaciji ali približno 4. dan po oploditvi. V menstruacijskem ciklu, ki traja 28 dni z ovulacijo 14. dne, je hCG v urinu ali serumu mogoče v zadostni količini določiti po 23. dnevu cikla ali 5 dni pred menstruacijo. Koncentracija hormonov se podvoji približno vsaka 2 dni, vrhunec pa doseže v 7–12 tednih od prvega dne zadnjega menstruacijskega cikla. Pri ženskah z normalnim menstruacijskim ciklom je hCG v urinu zgodnji pokazatelj nosečnosti. Povišana raven

hCG pa je lahko povezana tudi z boleznimi trofoblasta in določenimi netrofoblastnimi neoplazmami. Pred potrditvijo nosečnosti je zato treba izločiti možnost drugih bolezni.
HCG sestavljata dve podenoti, označeni kot alfa in beta. Alfa podenote različnih glikoproteinskih hormonov so si strukturno zelo podobne, medtem ko se beta podenote razlikujejo po zaporedju aminokislin. Te razlike so odgovorne za njihovo biološko in imunološko specifičnost. Pregny Onestep je imunokromatografski test, ki „zapre” antigen in ugotovi prisotnost hCG v vzorcih človeške krvi ali urina. Monoklonska protitelesa, specifična za hCG (beta ali alfa podenote), so: konjugirana s koloidnim zlatom in položena na konjugirajočo podlago ter imobilizirana na testno črto nitrocelulozne membrane. Ob dodanem vzorcu urina se konjugat zlato-protitelo rehidrira in če v vzorcu obstaja hCG, ta pride v stik z njim. Kompleks antigen-protitelo-zlato se pomika proti testnemu okencu do testnega območja (T), kjer se veže na imobilizirana protitelesa in ustvari vidno rožnato črto (testna črta), ki pomeni pozitiven rezultat. Če hCG v vzorcu ne obstaja, se v testnem območju (T) rožnata črta ne pojavi, kar pomeni, da je rezultat negativen. Glede na interno kontrolo procesa bi se morala po končanem testiranju v kontrolnem območju (C) vedno pojaviti tudi kontrolna črta. Če se v kontrolnem območju ne pojavi rožnata črta, je rezultat neveljaven.
Občutljivost pripomočka A01-02-130 za zaznavanje prisotnosti hCG je 10 mlU/ml. Vzorci urina, v katerih je raven hCG večja
ali enaka navedeni koncentraciji, pokažejo pozitiven rezultat testiranja. Vzorci, ki vsebujejo majhno raven hCG, lahko pokažejo zelo bledo pozitivno črto.

PAKIRANJE VSEBUJE

• Vrečko (vsebuje: Midstream – testno paličico, absorbcijsko vrečko).
• Navodilo za uporabo.

DRUG POTREBEN MATERIAL (ni vsebovan v pakiranju)
• Čista, suha posoda za vzorec urina (plastična ali steklena). • Ura ali merilnik časa.

OPOZORILA IN VARNOSTNI UKREPI

• Samo za diagnostiko in vitro.
• Pripomočka ne uporabljajte po izteku roka uporabe, ki je natisnjen na vrečki. Pripomoček je namenjen samo za enkratno uporabo.
• Pripomočka ne uporabljajte, če je embalaža odprta.
• Ne mešajte različnih vzorcev.
• Po koncu testiranja si temeljito umijte roke.
• Ne jejte, pijte in ne kadite v območju, kjer so vzorci ali kjer imate komplete za testiranje.
• V primeru razlitja vzorca je treba vse temeljito očistiti z ustreznimi dezinfekcijskimi sredstvi.
• Z vzorci ravnajte, kot da vsebujejo infekciozne snovi. Med postopkom testiranja upoštevajte varnostne ukrepe glede nevarnosti mikrobiološke okužbe.
• Vse vzorce in uporabljene komplete za testiranje odlagajte v ustrezen zabojnik za biološke odpadke. Ravnanje z nevarnimi materiali in njihovo odlaganje mora biti skladno z lokalnimi, nacionalnimi in regionalnimi predpisi.
• Shranjujte nedosegljivo otrokom.

PRIPRAVA VZORCA

• Vzorec urina lahko zberete v katerem koli času dneva. Vendar je za testiranje naboljši vzorec prvega jutranjega urina, saj je takrat koncentracija hCG najvišja.
• Vzorec urina lahko zberete v kakršni koli stekleni ali plastični posodici (ni vsebovana v pakiranju).
• Če vzorcev ni mogoče takoj testirati, jih lahko shranite pri temperaturi
2–8 °C do 48 ur pred testiranjem. Vzorci morajo pred testiranjem imeti sobno temperaturo, če so bili pred tem shranjeni v hladilniku ali zamrzovalniku.

POSTOPEK TESTIRANJA

Odstranite folijo s pripomočka za testiranje tako, da jo strgate po zarezi.
Odstranite pokrovček s pripomočka.
Vpojno konico usmerite navzdol. Vpojno konico držite 5 sekund pod curkom urina, da bi se popolnoma zmočila. Urin lahko zberete tudi v čisti posodi, vpojno konico pa za 5–10 sekund potopite vanjo, dokler urin ne doseže testnega okenca.
Pripomoček zaprite s pokrovčkom.
Počakajte, da se pojavijo obarvane črtice in odčitajte rezultate. Pozitivne rezultate lahko odčitate, takoj ko se pojavijo. Negativne rezultate je treba potrditi po 5–10 minutah. Preden interpretirate rezultate, se prepričajte, da je ozadje testnega območja belo.
NE INTERPRETIRAJTE REZULTATOV PO 30 MINUTAH

RAZLAGA REZULTATOV

NEGATIVEN REZULTAT
V kontrolnem območju (C) se pojavi jasno vidna rožnata črta, ki pomeni negativen rezultat testa nosečnosti.

POZITIVEN REZULTAT
Tako v kontrolnem območju (C) kot tudi v testnem območju (T) se pojavita jasno vidni rožnati črti, kar pomeni pozitiven rezultat testa nosečnosti.

NEVELJAVEN REZULTAT
V kontrolnem območju (C) ni vidne črte. Ponovite test z novim pripomočkom za testiranje. Če test še naprej ne prikazuje kontrolne črte, vas prosimo, da se s serijsko številko izdelka obrnete na distributerja.

KONTROLA KAKOVOSTI
Test prisotnosti hCG vključuje tudi interno kontrolo testiranja. Če pripomoček za testiranje deluje in je test pravilno opravljen, se v kontrolnem območju (C) vedno pojavi rožnata črta, ne glede na pozitiven ali negativen rezultat. Priporočljivo je, da se kontrolni hCG-pozitivni in hCG-negativni vzorci uporabljajo z vsakim novim kompletom. Uporabniki morajo upoštevati lokalne in nacionalne predpise ter smernice DLP – dobre laboratorijske prakse.

SHRANJEVANJE IN OBSTOJNOST

• Pripomoček za testiranje je lahko v zaprti vrečki shranjen pri temperaturi 2–30 °C do datuma roka uporabe. Pripomočka za testiranje ne zamrzujte.
• Pripomoček ne sme biti izpostavljen neposredni sončni svetlobi, vlagi ali vročini.

OMEJITVE

• Kot pri vseh diagnostičnih testih končna klinična diagnoza ne sme biti postavljena samo na podlagi enega testa, ampak jo mora postaviti zdravnik po pregledu vseh kliničnih in laboratorijskih izvidov.
• Poleg nosečnosti je lahko povečana prisotnost hCG tudi posledica določenih bolezni, kot so trofoblastne bolezni, proteinurija, hematurija, horiokarcinom ter teratom jajčnikov in mod. Navedene diagnoze je treba upoštevati, če so skladne s kliničnimi ugotovitvami.
• Snovi, ki imunološko interferirajo, kot tiste, ki se uporabljajo pri zdravljenju s protitelesi, lahko razveljavijo test.
• Samo z merjenjem prisotnosti hCG ni mogoče ločiti med ektopično (zunajmaternično) in normalno nosečnostjo.
• Vzorci bolnikov, ki se zaradi raka zdravijo s kemoterapijo, morajo biti izključeni iz testiranja.
• Prisotnost hCG je mogoče ugotoviti tudi nekaj tednov po porodu ali splavu.
• Vzorci, ki so bili pozitivni nekaj dni po oploditvi, lahko kasneje postanejo negativni zaradi naravne prekinitve nosečnosti.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Priloge

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.