x
Vse kategorije
PreOp prehrana za pred kirurškim posegom z okusom limone, 4 x 200 mL
PreOp prehrana za pred kirurškim posegom z okusom limone, 4 x 200 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

PreOp prehrana za pred kirurškim posegom z okusom limone, 4 x 200 mL

Proizvajalec: Nutricia
Pre Op je prehrana za posebne zdravstvene namene, namenjen prehrani bolnikov pred kirurškimi posegi. Ne vsebuje beljakovin, maščob, laktoze in vlaknin.
Cena: 5,99 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Pre Op je prehrana za posebne zdravstvene namene, namenjen prehrani bolnikov pred kirurškimi posegi. Ne vsebuje beljakovin, maščob, laktoze in vlaknin.

Nutricia preOp je prehrana za posebne zdravstvene namene, namenjena prehrani bolnikov pred kirurškimi posegi. Ne vsebuje beljakovin, maščob, laktoze in vlaknin. Kontraindikacije: Bolniki z urgentnimi kirurškimi posegi in bolniki z zapeko.

1ml=0,5kcal

Okusi

limona

Sestavine PreOp prehrane

voda, maltodekstrin, fruktoza, trikalijev citrat, trinatrijev citrat, regulator kisline (citronska kislina), aroma (limona), sladila (acesulfam K, natrijev saharin).

Navodila za uporabo PreOp prehrane

  • Začetni odmerek: 4 x 200 ml zvečer pred kirurškim posegom.
  • Končni odmerek: 2 x 200 ml 2 uri pred (pred)anestezijo.
  • Nutricia preOp je napitek, pripravljen za takojšnjo uporabo. Najbolj tekne ohlajen.
  • Neuporabljeno vsebino po 24-ih urah zavržemo.

Pomembno opozorilo: Izdelek Nutricia preOp se uporablja izključno pod zdravniškim nadzorom in ni primeren kot edini vir prehrane. Pri otrocih in bolnikih z diabetesom je potrebna previdna uporaba. Za otroke do 1. leta starosti izdelek ni primeren. Nutricia preOp ni primeren za intravenozno uporabo.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Poškodbe meniskusa

Odločitve s pomočjo zdravnika
Kolagenski meniskus. Nove raziskave se usmerjajo predvsem v razvoj nadomestkov meniskusa na bazi kolagena. Glede na trenutne rezultate, je metoda zelo obetavna. Manjkajo pa še izkušnje, ali je s tem težava dolgoročno odpravljena.

Vstavljena kolagenska podlaga ima obliko meniskusa in nadomesti uničen in odstranjen meniskus. Pritrdi se ga na ostanke meniskusa. V nadaljevanju se vanj namestijo telesu lastne celice in naredijo okvir za regeneriranje tkiva. Okvir se sčasoma pregradi in tako nastaja neke vrste nadomestni meniskus. S tem je povezan dolg počitek in prenehanje obremenitve kolena za šest tednov. Med tem časom lahko pride do atrofije (razgradnje) mišic stegna. Po tem posegu se predpostavlja, da ne bo več poškodb kolenskega sklepa in da je področje meniskusa zadostno prekrvavljeno. Takšna obravnava pride v poštev pri mlajših ljudeh, ki imajo še sposobnost regeneracije. Pri obstoječi artrozi poseg ni primeren. Trenutno se nadomešča le notranji del meniskusa, ki je veliko bolj pogosto poškodovan.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.