PRIPRAVA NA SONCE Spletna lekarna Žužemberk

Sijoča, zdrava koža je ključ do lepega videza. Sončna svetloba pa lahko to osnovo dobrega videza in počutja ogrozi. Zato ob srečanju s soncem raje poskrbimo za pravo zaščito!
Sončna svetloba - že sama beseda se lepo sliši. In v resnici ima sonce veliko ugodnih učinkov na telo in dušo. Razumna količina sončnih žarkov namreč:

- Izboljša naše splošno počutje,
- igra pomembno vlogo pri nastanku vitamina D, ki je nujno potreben za zgradbo kosti.

Preveč UV-žarkov pa lahko povzroči poškodbe kože, zato je ustrezna zaščita pred soncem nepogrešljiva.
UVB-žarki prodirajo v vrhnje plasti kože in povzročajo sončne opekline.
UVA-žarki prodirajo v globlje plasti kože in lahko sprožijo alergije na sonce, prekomerno pigmentacijo in prezgodnje staranje kože.
UVB in UVA žarki so povezani tudi z nastankom različnih vrst kožnega raka.
Zaradi teh razlogov je ustrezna zaščita pred soncem nepogrešljiva.
Čas, da se za vedno poslovimo od sonca? Pomembno je, da pri izpostavljenosti soncu upoštevamo Priporočila za zaščito pred sončnimi žarki, ki jih je leta 2003 sprejelo Združenje slovenskih dermatovenerologov.

Zagotovo je izogibanje izpostavljanju soncu najbolj učinkovit način, da kožo zaščitite pred poškodbami zaradi sonca. Toda obstajajo situacije, ko se izpostavljenosti enostavno ne moremo izogniti. V takih situacijah je nepogrešljiva zelo kakovostna zaščita pred soncem.
Nova, trodimenzionalna zaščita pred soncem Kot vodilnim strokovnjakom z več kot 125 leti izkušenj na področju dermatologije in kozmetične nege kože,
je Eucerinovim raziskovalcem kože v tesnem sodelovanju z dermatologi uspelo razviti novo linijo izdelkov s trodimenzionalnim sistemom zaščite pred soncem, ki:
1.    vsebujejo UVA-/UVB-filtre po najvišjem znanstvenem standardu,
2.    nudijo edinstveno biološko zaščito z učinkovino licochalcon. Gre za izvleček rastline Glycyrrhiza inflata (sladki koren), ki ima svoj lasten sistem UV zaščite. Licochalcon ščiti rastlinske celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, ki nastanejo zaradi intenzivnega UV-sevanja.
3.    imajo nove, lahke tekstu re, ki dajejo izjemno prijeten občutek na koži.

Komentarji