Zoži izbor:

Počisti vse
Razpon cene med: 4 in 58

Probiotiki

Probiotiki za zdravje vašega črevesja in celotnega organizma

V našem telesu je ogromno mikroorganizmov, ki imajo izredno pomembne vloge in naloge. Veliko večino mikroorganizmov se nahaja tudi v prebavnem traktu. Gre za naravno prisotne mikroorganizme, ki se nahajajo v prebavilih in jih imenujemo črevesna mikroflora ali mikrobiota. Po nekaterih podatkih naj bi se v našem telesu nahajalo kar od 1,5 do 2 kg različnih bakterij.

Tukaj se nahajajo predvsem dobre bakterije, ki so izredno pomembne za ohranjanje zdravja našega črevesja. Posledično pa ugodno vplivajo na zdravje celotnega organizma. Cilj je, da je naša črevesna mikroflora v dobrem ravnovesju, saj je le takšno stanje ustrezno za nemoteno delovanje našega imunskega sistema.

Na voljo je veliko prehranskih izdelkov, ki jim pogovorno rečemo kar »probiotiki«. Pravzaprav pa gre za čudovite izdelke, ki imajo v sebi posebno moč, da ugodno vplivajo na vaš organizem. Skupki živih mikroorganizmov, ki so v telo vneseni v zadostni in primerni količini, lahko posamezniku podajo zdravstveno korist.

Optimalna količina bakterij v naših prebavilih poskrbi, da naš prebavni sistem optimalno sodeluje pri razgradnji hrane in uporablja vnesena hranila za dobro delovanje telesa. Prav tako dobre bakterije poskrbijo, da se uničijo nekatere slabše snovi, ki so prisotne v telesu. Prehranska dopolnila, ki vsebujejo različne koncentracije mikroorganizmov, so za nas potrebna takrat, ko je naša naravna črevesna flora neuravnovešena.

Ko izbirate ustrezno prehransko dopolnilo zase, bodite pozorni, da preverite kateri mikroorganizmi so na voljo v prehranskem dopolnilu. Hkrati pa preverite tudi, koliko od teh mikroorganizmov oziroma število kolonijskih enot živih bakterij, je v dnevnem odmerku. Prav tako bodite pozorni na vrste bakterijskih sevov. Najpogosteje boste zasledili mlečnokislinske bakterije oziroma sev Lactobacillus Acidophilus, na voljo pa so tudi številni drugi sevi. Izbiro ustreznega prehranskega dopolnila z mikroorganizmi naj vam olajša opis in tabela sestavin, posvetujete pa se lahko tudi z našimi strokovnjaki.

Preberi več ... Manj
Filtriraj seznam
Razvrsti
Izberi pogled Seznam Mreža
Prikazov na stran

Acidosalus Forte mikroorganizmi, 1000 mL

17,89 €

Acidosalus Plus mikroorganizmi, 1000 mL

14,98 €

Acidosalus soja mikroorganizmi, 1000 mL

17,89 €

Bactoflor za otroke - prašek, 60 g

35,99 €

Casa Sana zeliščni koncentrat, 1000 mL

39,15 €

Casa Sana zeliščni koncentrat, 500 mL

24,80 €

Jamieson brusnica 500 mg, 60 kapsul

20,15 €

LactaNON 4500 FCCU tablete

Od 7,65 €

Lactolady tablete, 30 tablet

7,65 €

Lactolady tablete, 60 tablet

11,71 €

Lactoseven mikroorganizmi - tablete + AKCIJA

Od 9,48 €

Neo fermental max, 20 kapsul

9,38 €

Normia Baby otroške kapljice, 8 mL

11,89 €

Normia kapsule, 15 kapsul

11,87 €

Now fiber - 3 v prahu, 454 g

26,00 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.