Probotanic olje divjega origana, 10 mL

<strong>Divji origano (Origanum minutiflorum) je hitrorastoči grmiček, ki zraste do višine 35 cm in ga lahko prepoznamo po značilnih belih cvetovih. </strong> Divji origano (Origanum minutiflorum) je hitrorastoči grmiček, ki zraste do višine 35 cm in ga lahko prepoznamo po značilnih belih cvetovih.
518794 2552

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

ODPORNOST

Divji origano (Origanum minutiflorum) je hitrorastoči grmiček, ki zraste do višine 35 cm in ga lahko prepoznamo po značilnih belih cvetovih. Je endemitska rastlina, ki uspeva izključno na neokrnjenih pobočjih gorovja Taurus v jugozahodni Anatoliji v Turčiji. Turški divji origano ne smemo enačiti z začimbo, ki se uporablja v vsakodnevni prehrani, saj gre za drugo rastlinsko vrsto, ki ne vsebuje veliko aktivne spojine karvakrol.

Eterično olje turškega divjega origana (Origani aetheroleum) se zaradi visoke vsebnosti karvakrola in timola uvršča med eterična olja z najmočnejšim delovanjem.

Navodila za uporabo Probotanic olja divjega origana

Peroralna uporaba:
do 4 kapljice 3-krat dnevno raztopljene v žlički  hladno stiskanega olja po  jedi.  Maksimalni odmerek je 12 kapljic dnevno. Maksimalna priporočena dolžina jemanja je 6 tednov. Priporoča se prekinitev uporabe za 3 mesece pred naslednjo uporabo. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Olje je pred uporabo obvezno potrebno razredčiti v hladno stiskanem olju (olivno, konopljino, laneno, itd.).

Vsebina /sestavine Probotanic olje divjega origana

100 % ekološko eterično olje divjega origana (Origani aetheroleum - vsebuje min. 80 % karvakrola – Ph. Eur.)

Opozorila ob uporabi Probotanic olja divjega origana

Kontraindikacije: alergija na origano oz. njegove sestavine ali na druge rastline iz družine  ustnatic (Lamiaceae), kot so bazilika, meta, žajbelj, majaron, sivka, navadni ožepek; nosečnost; dojenje; antikoagulantna terapija; huda bolezen jeter in ledvic

Posebna opozorila:
Pazljivost pri jemanju se priporoča vsem osebam, ki imajo obstoječo  anemijo, katere vzrok je pomanjkanje železa, saj lahko pride do otežene absorpcije železa v organizem. Proizvod ni primeren za osebe mlajše od 12 let.
Pred uporabo preberite priloženo navodilo za uporabo.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti! Hraniti v originalni embalaži na suhem in temnem mestu na temperaturi do 25 °C. Zaščiti pred viri svetlobe. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolečine v križu

Kako poteka spremljanje bolnika z bolečinami v križu?
Bolnik bo naročen na kontrolo v 7 do 10 dneh po prvem obisku v ambulanti. V primeru, da se bolečine stopnjujejo, ali se pojavljajo težave, ki kažejo na prizadetost živčne korenine, je kontrola potrebna tudi v krajšem času.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Probotanic Probotanic
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov