Puritan's Pride B-12 vitamin 2500 mcg, 60 mehkih kapsul

<p>Puritan's Pride B-12 vitamin 2500 mcg je inovativno prehransko dopolnilo, ki je obogateno z dodatkom folne kisline, biotina, rutina in energijske me&scaron;anice.</p>

Puritan's Pride B-12 vitamin 2500 mcg je inovativno prehransko dopolnilo, ki je obogateno z dodatkom folne kisline, biotina, rutina in energijske mešanice.

933457 27402

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Puritan's Pride B-12 vitamin 2500 mcg je inovativno prehransko dopolnilo, obogateno z B-12 vitaminom, vitaminom živalskega izvora.

Vloga vitaminov v organizmu

  • Vitamin B12 prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina in normalnemu psihološkemu delovanju. Ima tudi vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in delitvi celic. 
  • Folat prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri delitvi celic. 
  • Vitamin B6 (piridoksin) ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, sintezi cisteina ter presnovi beljakovin in glikogena. Poleg tega prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 
  • Biotin prispeva k presnovi makrohranil, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, sproščanju energije pri presnovi ter ohranjanju zdravih las, sluznic in kože.

Prednost prehranskega dopolnila je primernost za vegetariansko usmerjene ljudi, ker pa prehranski dodatek ne vsebuje glutena, pa je kot tak primeren tudi za ljudi, ki so oboleli za celiakijo, in glutena ne smejo uživati.

Podjezične kapsule so sublingvalnega ali podjezičnega tipa, zato da se absorbirajo sestavine direktno v krvni obrok pod samim jezikom. Prednost tovrstne aplikacije je izogibanje sistemske presnove in prehod skozi kislo območje želodca.

Navodila za uporabo Puritan's Pride B-12 vitamin 2500 mcg prehranskega dopolnila

Prehransko dopolnilo je primerno predvsem za odrasle osebe. Njegova prednost je predvsem hitro in celovito sproščanje učinkovin in primernost za bolnike s celiakijo. Zasnova samega prehranskega dopolnila je takšna, da je tableta formulirana tako, da se lažje požira.

Odrasli naj odmerijo po eno podjezično pastilo dnevno z obrokom. Pastila naj se zaužije s kozarcem vode ali s kakšno drugo tekočino.

Sestavine 1 tablete Puritan's Pride B-12 vitamin 2500 mcg dopolnila

2500 mcg B-12 vitamina v obliki cianokobalamina
6 mg B6 vitamina
800 mcg folne kisline
100 mcg biotina v obliki d-biotina
7 mg energijska mešanica
Energijska mešanica je mešanica sledečih komponent: gozdne peške, rutin, bioflavonoidi iz limone in ekstrakt acerole.

Posebna opozorila ob uporabi prehranskega dodatka

Izdelek ni primeren za nosečnice, prav tako ni primeren za doječe matere.

Shranjevati nedosegljivo otrokom v suhem prostoru in sobni temperaturi. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Puritan's Pride Puritan's Pride
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja