x
Vse kategorije
Puritan's Pride B kompleks, 250 tablet
Puritan's Pride B kompleks, 250 tablet
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Puritan's Pride B kompleks, 250 tablet

Proizvajalec: Puritan's Pride

Puritan's Pride B kompleks je inovativno prehransko dopolnilo, obogateno s širokim spektrom B vitaminov, vitaminov živalskega izvora.

Cena: 23,60 €
Minimalen možen nakup: 2 kos
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Sestavinab kompleks, folna kislina, biotin
Vsebujeb1 vitamin, b12 vitamin, biotin

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Puritan's Pride B kompleks je inovativno prehransko dopolnilo, obogateno s širokim spektrom B vitaminov, vitaminov živalskega izvora.

Vitamini B kompleksa pomagajo organizmu vzdrževati delovanje živčevja, srca, možganov, prebavnega trakta, ustne votline, las, kože, in nudijo pomoč pri izčrpanosti in utrujenosti.

Sestavine in opis njihovih funkcij

Tiamin ali B1 vitamin ima izredno pomembno vlogo pri delovanju živčevja, pomemben je tudi pri nekaterih metaboličnih reakcijah, pomemben je za delovanje številnih sistemov v organizmu, med drugim tudi za delovanje srca in funkcioniranje možganov.

Vitamin B2 (riboflavin) prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih sluznic in kože ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk, ohranjanju vida, presnovi železa in zaščiti celic pred oksidativnim stresomVitamin B5 (pantotenska kislina) ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov. Poleg tega prispeva k sproščanju energije pri presnovi, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter k umskim zmogljivostim.

Vitamin B6 (piridoksin) ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, sintezi cisteina ter presnovi beljakovin in glikogena. Poleg tega prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Folat prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri delitvi celic.

Niacin je pomemben pri produkciji energije in njenem sproščanju. Prav tako je pomemben pri prevajanju živčnih impulzov, uravnava delovanje sluznic in kože. Izboljša stanje morebitne brezvoljnosti in utrujenosti, ki je pogosto posledica hitrega tempa življenja.

Biotin prispeva k presnovi makrohranil, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, sproščanju energije pri presnovi ter ohranjanju zdravih las, sluznic in kože.

B12 vitamin prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina in normalnemu psihološkemu delovanju. Ima tudi vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in delitvi celic.

Prednosti prehranskega dodatka

Prednost prehranskega dopolnila je primernost za vegetariansko usmerjene ljudi, ker pa prehranski dodatek ne vsebuje glutena, pa je kot tak primeren tudi za ljudi, ki so oboleli za celiakijo, in glutena ne smejo uživati.

Kapsule so formulirane z namenom lažjega in enostavnejšega požiranja.

Podjezične kapsule so sublingvalnega ali podjezičnega tipa, zato da se absorbirajo sestavine direktno v krvni obrok pod samim jezikom. Prednost tovrstne aplikacije je izogibanje sistemske presnove in prehod skozi kislo območje želodca.

Navodila za uporabo Puritan's Pride B kompleks prehranskega dopolnila

Prehransko dopolnilo je primerno predvsem za odrasle osebe. Njegova prednost je predvsem hitro in celovito sproščanje učinkovin in primernost za bolnike s celiakijo. Zasnova samega prehranskega dopolnila je takšna, da je tableta formulirana tako, da se lažje požira.

Odrasli naj odmerijo po eno podjezično pastilo dnevno z obrokom. Pastila naj se zaužije s kozarcem vode ali s kakšno drugo tekočino.

Sestavine 2 tablet Puritan's Pride B kompleks dopolnila

 • 10 mg Tiamina ali B1 vitamina
 • 15 mg B2 vitamina ali riboflavina
 • 25 mg niacina v obliki niacinamida
 • 10 mg B6 vitamina v obliki piridoksin klorida
 • 400 mcg folne kisline
 • 25 mcg B12 vitamina
 • 100 mcg biotina
 • 50 mg pantotenske kisline
 • 114 mg kalcija
 • 50 mg pantotenske kisline
 • 75 mg paba kisline

Posebna opozorila ob uporabi prehranskega dodatka

Izdelek ni primeren za nosečnice, prav tako ni primeren za doječe matere.

Shranjevati nedosegljivo otrokom v suhem prostoru in sobni temperaturi. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Sestavinab kompleks, folna kislina, biotin
Vsebujeb1 vitamin, b12 vitamin, biotin

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.