Puritan's Pride beta karoten - A vitamin, 100 kapsul

<p>Puritan's Pride beta karoten v odmerku 10.000IU je odličen vir A vitamina, pridobljen kot naravni beta karoten. Vitamin A se v ekstraktu nahaja kot provitamin A, ker je topen predvsem v olju pa se nahaja v oljnih kapsulah.</p>

Puritan's Pride beta karoten v odmerku 10.000IU je odličen vir A vitamina, pridobljen kot naravni beta karoten. Vitamin A se v ekstraktu nahaja kot provitamin A, ker je topen predvsem v olju pa se nahaja v oljnih kapsulah.

443867 27448

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Puritan's Pride beta karoten v odmerku 10.000IU je odličen vir A vitamina, pridobljen kot naravni beta karoten. Vitamin A se v ekstraktu nahaja kot provitamin A, ker je topen predvsem v olju pa se nahaja v oljnih kapsulah.

A vitamin je mogoče najti v številnih hranilih, med drugim predvsem  zelenjavi, najrazličnejših vrstah sadja, tudi v korenju. A vitamin se nahaja tudi v ribjem olju, zato je od časa do časa uživanje le-tega izredno pomembno in predvsem priporočljivo.

Beta karoten spada v skupino barvilnih sredstev, ker se ga veliko nahaja predvsem v korenju, tej zelenjavi daje predvsem značilno oranžno barvo.

Vpliv in pomen A vitamina

A vitamin je zaslužen za številne procese v organizmu in sicer:

  • normalizira in vzpodbuja delovanje imunskega sistema
  • izboljša in omogoča delovanje vida
  • je pomemben pri sami reprodukciji na celičnem nivoju
  • je pomemben za normalno konsistenco sluznic
  • ima pomembno vlogo pri presnovi železa v človeškem organizmu

Odmerjanje Puritan's Pride beta karoten 10.000IU

Odmerite po 1 kapsulo prehranskega dopolnila na dan, izdelek je primeren predvsem za odrasle osebe. Izdelek ni primeren za nosečnice alo doječe matere.

Izdelek ne vsebuje soli, glutena, kvasa, laktoze, umetnih barvil, arome in konzervansov.

Sestavine Puritan's Pride beta karoten 10.000IU kapsul

1 mehka kapsula ali dnevni odmerek vsebuje 10 000 UI enot A vitamina. A vitamin nastopa v obliki beta karotenskega barvilnega sredstva.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Puritan's Pride Puritan's Pride
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov