Puritan's Pride Cinkov pikolinat 25 mg, 100 tablet

Puritan's Pride Cinkov pikolinat je inovativno prehransko dopolnilo, ki ima številne in zelo pomebne vloge v človeškem organizmu. Puritan's Pride Cinkov pikolinat je inovativno prehransko dopolnilo, ki ima številne in zelo pomebne vloge v človeškem organizmu.
929930 13155

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Puritan's Pride Cinkov pikolinat je inovativno prehransko dopolnilo, ki ima številne in zelo pomembne vloge v človeškem organizmu.

Izdelek je visoko kakovosten vir cinka, ki ima v organizmu številne vloge, med drugim je primeren tudi za vegetariansko usmerjene posameznike.

Vloge cinka v organizmu

Cink kot ion v človeškem organizmu ima številne in pomembne učinke. Njegovo pomanjkanje se odraža predvsem na imunskem sistemu, zmanjšani odpornosti, vpliva pa celo na nivo testosterona, okrnjeni pa so tudi številni drugi procesi v človeškem organizmu.

  • ima pomembno vlogo pri presnovi kislin in baz znotraj čoveškega organizma
  • sodeluje pri pretvorbah ogjikovih hidratov, in drugih hranil, ki se absorbirajo v prebavni cevi
  • cink prispeva k produkciji testosterona v organizmu
  • ima izredno pomembno vlogo pri kognitivnih funkcijah organizma
  • prispeva k plodnosti in prispeva k razmnoževanju

Navodila za uporabo tablet Puritan's Pride Cinkov pikolinat

Tablete so primerne za uporabo odraslim osebam.

Odrasli naj odmerijo po 1 tableto do dva krat dnevno.

Sestavine 1 tablete prehranskega dopolnila

114 mg kalcija

88 mg fosforja

25 mg cinka v obliki cinkovega pikolinata, kar ustreza 250 % dnevnemu odmeku. S tem prehranskim dopolnilom poskrbite za vse prehranske potrebe po tem elementu - cinku.

Nosečnicam in doječim materam priporočamo pred uporabo posvet z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjevati nedosegljivo otrokom v suhem prostoru in sobni temperaturi. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Debelost

Da je debelost resna bolezen, dokazuje dejstvo, da delež debelih bolnikov močno upada po 70. letu starosti, kar kaže na zgodnejše umiranje debelih, še posebej sladkornih bolnikov. Pri otrocih in mladostnikih so te posledice še hujše. Debeli otroci in mladostniki so tudi v odrasli dobi največkrat debeli. Že od otroštva imajo slabo samopodobo, kar lahko vodi v depresijo in tesnobo.
Ali in kako lahko nastanek debelosti preprečite?
Izvaja se veliko dejavnosti, da bi zmanjšali debelost. Potrebna pa je vzgoja in ukrepanje že od otroštva dalje, tako je moramo z vzgojo začeti že v vrtcih in šolah. Najboljši zgled so starši sami. Podatki kažejo, da je veliko več možnosti, da bo otrok debel, v družinah, kjer je debel eden ali pa oba roditelja, kot pa v družini, kjer imata starša normalno telesno težo. Pri debelosti otroka je potrebno vplivati na celotno družino, kar je še veliko težje kot vplivati samo na posameznika. Pomembna je zdrava prehrana in dovolj telesne dejavnosti.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Puritan's Pride Puritan's Pride
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov