R PRO, regeneracijski napitek z aminokislinami, 20g

Regeneracijski napitek z aminokislinami, obogaten z aktivnimi snovmi z antioksidacijskim učinkom kot so vitamin C, vitamin E, tavrin in zeleni čaj, ki so bistvene za izboljšanje psihofizičnega stanja. Regeneracijski napitek z aminokislinami, obogaten z aktivnimi snovmi z antioksidacijskim učinkom kot so vitamin C, vitamin E, tavrin in zeleni čaj, ki so bistvene za izboljšanje psihofizičnega stanja.

Ocene in mnenja

Opis

R PRO je prehransko dopolnilo R Pro v obliki prahu, ki je topen v vodi, vsebuje ogljikove hidrate, sladkorje in aminokisline in je obogaten z vitamini in mineralnimi solmi. Ima proenergijski učinek in je primeren za vse, ki se ukvarjajo s športom in z intenzivno telesno dejavnostjo.

Vsebuje mešanico maltodekstrina in sestavljenih ogljikovih hidratov, ki ustvarjajo glikogen v mišicah, ki ga porabimo pri telesni dejavnosti. Po intenzivni vadbi in po tekmovanju, ki traja več kot uro in pol, začne mišicam primanjkovati glikogena, zato se mišična vlakna razkrajajo. Vnos sladkorjev z razvejanimi aminokislinami močno zmanjša oksidativne poškodbe in omogoča zelo hitro okrevanje po naporu.

R PRO je obogaten z aktivnimi snovmi z antioksidacijskim učinkom (vitamin C, vitamin E, tavrin in zeleni čaj), ki so bistvene za izboljšanje psihofizičnega stanja in je zato zelo pomembno, da jih zaužijemo po športni dejavnosti. Arginin je pogojno esencialna aminokislina, predhodnica endogenega kreatina. Arginin sodeluje tudi pri sintezi drugih aminokislin in glukoze, tako da deluje kot aminokislina pri procesu glukoneogeneze (arginin se lahko katabolizira za proizvajanje energije pri pomanjkanju zalog glukoze). Alanin se lahko pretvori v glukozo in pomaga stabilizirati krvni sladkor. Uporablja se kot energetik za možganske celice, živčni sistem in mišice, je pomemben pri pretvorbi energije v Krebsovem ciklu ter glikogena (energijski vir glukoze za jetra in mišice) in izboljšuje imunski sistem tako, da proizvaja imunoglobuline in protitelesa, ter metabolizira sladkorje in organske kisline. R Pro je izrazito biološko uporaben zaradi citratov iz mineralnih soli, ki pomagajo pri absorpciji tekočin, ki jih telo izgubi pri intenzivni vadbi.

Primeren je za vse športnike, ki se ukvarjajo z vzdržljivostnimi športi, kot so tek, triatlon, cestno ali gorsko kolesarjenje. Priporočljivo je, da izdelek zaužijemo v različnih ciklusih od 4 ali 6 tednov po končanem treningu in tudi po vsakem tekmovanju, ki zahteva visoko energijsko porabo. Magnezij in kalij sta potrebna za fiziološko delovanje mišic. Vitamin C in magnezij prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Sestavine: maltodekstrin; L-levcin; regulator kislosti: citronska kislina; L-arginin; L-alanin; kalijev citrat; L-izolevcin; L-valin; sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijev citrat; tavrin; magnezijev citrat; aroma; topen izvleček zelenega čaja (1 %); stabilizator: saharoza monopalmitat; L-askorbinska kislina (vitamin C); sladilo: acesulfame K; DL-alfa-tokoferil acetat (Vitamin E), barvila: E122, E150d, E110; piridoksin hidroklorid (vitamin B6).

Uporaba: Raztopite 20 g izdelka v 200–250 ml vode in zaužijte po vadbi

Pakiranje: vreča 20 g

Okus: agrumi
HRANILNE VREDNOSTI NA 20 g
Kalij 300 mg 
Magnezij 57 mg 
Vitamin B6 0,7 mg 
Vitamin C 80 mg 
Vitamin E 12 mg 
L-levcin 1,25 g
L-izolevcin 0,63 g
L-valin 0,63 g
L-alanin 1 g
L-arginin 1 g
Tavrin 0,5 g
Izvleček zelenega čaja 200 mg

Opozorilo: opis izdelka je last podjeta: proaction.si

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: ProAction ProAction
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja