x
Vse kategorije
Sab simplex, 20 žvečljivih tablet
Sab simplex, 20 žvečljivih tablet
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Sab simplex, 20 žvečljivih tablet

Proizvajalec: Pfizer
Za zmanjševanje plinov v želodcu in črevesju.
Cena: 4,76 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo

Ocene in mnenja

Opis

Sestava

1 žvečljiva tableta vsebuje 80 mg dimetikona
Pomožne snovi
mikrokristalna laktoza, magnezijev stearat, silicijev dioksid, sorbitol, aroma pepermint lapsarana.

Lastnosti in delovanje

Žvečljive tablete Sab simplex vsebujejo dimetikon, učinkovino, ki na fizikalni način zmanjšuje površinsko napetost plinov v želodcu in črevesju. Zmanjša se prostornlna pllnov, ki se Izločijo po naravnl potl all pa absorblrajo. Dlmetlkon, ki je farmakološko In flziološko neakiiven, se ne absorbira in se izloči nespremenjen.

Indikacije

Žvečljlve tablete Sab slmplex uporabljamo: .
-za zmanjševanje plinov v želodcu In črevesju (pri meteorlzmu, flatulencl, aerofagiji in Roemheldovem slndromu); - pred diagnostičnimi preiskavami v trebušni votlini za boljšo preglednost rentgensklh slik:
-pri zvečanem nastajanju plinov po operacijah.

Kontraindikacije

Zdravila ne smemo uporabljati pri znani preobčutljivosti za sestavine zdravila ter pri zapori črevesja.

Previdnostni ukrepi

Žvečljive tablete Sab simplex uporabljamo pri otrocih do 15.leta starosti le po predhodnem posvetu z zdravnikom. Če se med zdravljenjem pojavijo all poslabšajo slabost, bruhanje all bolečine v trebuhu, je potrebno obvestiti zdravnika.

Interakcije

Klinično pomembne interakclje niso znane.

Nosečnost in dojenje

Ni znano, da bl bila uporaba dlmetikona med nosečnostjo ali dojenjem škodljiva.

Vpliv na psihofizično sposobnost:

Tablete Sab simplex ne vplivajo na psihofizično sposobnost za upravljanje vozil ali strojev.

Odmerjanje

Če zdravnik ne predpiše drugače, vzamemo 1 do 2 tableti med jedjo ali po jedi. Tablete moramo dobro prežvečiti. Po potrebi lahko vzamemo 1 do 2 tableti pred spanjem. Trajanje zdravljenja je odvisno od trajanja bolezenskih težav.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Bolečine v trebuhu

Katere ukrepe zdravnika lahko pričakujete?


Zdravnik vas bo vprašal  o splošnih simptomih, kot so slabo počutje, mrzlica, povišana telesna temperatura, motnje v apetitu, hujšanje, pojav krvi v blatu, pojav temnega hlata ... Ženske bo povprašal o težavah ginekološkega izvora, tj. zadnje mesečno perilo, eventualni izostanek menstruacije, moške pa o morebitnih spremembah na zunanjih spolnih organih. Prav tako bo preveril dosedanje diagnoze in izvide preiskav (npr. že znana diagnoza angine pektoris, opravljen ultrazvok trebuha z znanim kamnom v žolčniku, ledvici ...) in vašo terapijo (npr. redno jemanje že predpisanih zdravil za zmanjševanje želodčne kisline, urejanje krvnega tlaka, uživanje zdravil proti bolečinam ...).

Sledil bo telesni pregled, s katerim bo zdravnik poskušal najti vzrok holečini, ki je lahko tudi izven trebuha, zato vam bo izmeril krvni tlak, poslušal srce in pljuča, pregledal kožo trupa in trebuha, preveril gibljivost hrbtenice v ledveno-križnem segmentu in pregledal zunanja spolovila. Nato bo opravil natančen pregled trebuha. Preveril bo bolečnost ledvene lože (ledveni poklep) in opravil pregled končnega dela črevesja (opazovanje okolice zadnjika in digitalni rektalni pregled). Sestri bo naročil izmeriti telesno temperaturo pod pazduho in v črevesu.

Od preiskav vam bodo, po potrebi, posneli elektrokardiogram ali pa boste opravili pregled krvi in urina. Včasih bodo potrebne tudi druge preiskave (npr. ultrazvok, računalniško-tomografsko slikanje trebuha, gastroskopija, rektoskopija, kolonoskopija ... ).

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.