Sakol raztopina, 10 mL

Za odstranjevanje bradavic in manjših kurjih očes. Za odstranjevanje bradavic in manjših kurjih očes.
600571 4719

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK
 
Sakol uporabljajte za odstranjevanje bradavic in manjših kurjih očes. Salicilna in mlečna kislina razrahljata stike med odmrlimi celicami rožene plasti kože ter s postopnim mehčanjem olajšata odstranitev bradavic in manjših kurjih očes. Delujeta tudi protibakterijsko in protiglivično. Jod ima protibakterijsko, protiglivično in protivirusno delovanje. Po nanosu dermalne tekočine na kožo se tvori tanek, prozoren film, ki zadržuje učinkovine mestu delovanja in tako omogoča boljšo učinkovitost zdravila.

Kako uporabljati Sakol

S pomočjo čopiča nanesite dermalno tekočino zjutraj in zvečer na bradavico oziroma kurje oko. Zdravo kožo v neposredni okolici pred tem zaščitite z negovalnim mazilom npr. Hladilnim mazilom. Po 2–3 dneh, po predhodnem mehčanju v topli kopeli, bradavico oziroma kurje oko odluščite. Če je potrebno, postopek ponovite. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Brusnica
Vaccinium vitis-idaea
Uporaba

Listi, plodovi; vnetja sečnih poti; divji sadež.

Podobno kot zimzeleni gornik imajo tudi brusnice v listih glikozidno učinkovino arbutin, zaradi česar je treba pri zdravljenju vnetij sečil ali pri revmi to zelišče uporabljati samo pod zdravniškim nadzorom. V škrlatno-zelenih sočnih plodovih je veliko vitaminov. Presni so precej kisli in trpki, v kompotu pa postanejo zelo okusni. So izvrstna priloga k divjačinskim jedem ali k cesarskemu pražencu, domiselni kuharji pa jih dodajajo še k raznim drugim jedem, npr.
k prekajeni postrvi (skupaj znastrganim hrenom) ali k pečenim jabolkom. Na listih listi in lahko včasih opazimo rdeče izboklinice, cvetovi ki jih povzroča neka glivica.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: galensko zdravilo galensko zdravilo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja