Zoži izbor:

Počisti vse
Cena
Razpon cene med: 4 in 20
Farmacevtska oblika
Tip izdelka
Oblika
Vsebuje
Karakteristika
Namen
Težava
Predel uporabe
Oznaka
Mesto delovanja
Namen uporabe

Aktivno oglje

Aktivno oglje ali aktivirano oglje, kot mu radi rečemo, se pridobiva s posebno tehniko aktivacije, ki povzroči veliko poroznost v strukturi in lahko zato nase veže velike količine snovi, oziroma jih brez težav absorbira. S pregrevanjem naravnih virov ogljika, se proizvede aktivno oglje. Znano je tudi v medicini, kjer se sicer pojavlja tudi pod imenom medicinsko oglje. Njegova uporaba v zdravstvene namene je predvsem ob peronalnih zastrupitvah in posameznih črevesnih okužbah. Mnogi sicer verjamejo in aktivno oglje uporabljajo tudi ob nekaterih težavah z ledvicami. Veliko je tudi tistih, ki aktivno oglje uporabljajo za naravno filtriranje vode. Vedno pogosteje, se aktivno oglje pojavlja tudi v prehranskih dopolnilih, kjer ga dopolnjujejo še ostali elementi in hranila.

Ta snov, ki je pravzaprav droben prah, nima vonja. Prav zato pa je uporaben tudi v kozmetiki. Na voljo je tudi v drugačnih oblikah, vendar je najpogosteje izdelkom dodan v obliki prahu, ki se nato poveže v preostalo formulacijo izdelka.

Tako v zdravstvenih kot kozmetičnih izdelkih je priljubljen predvsem zaradi neverjetne sposobnosti čiščenja toksinov oziroma škodljivih snovi. Aktivno oglje lahko sedaj najdete v številnih različnih izdelkih. Pojavlja se tako v izdelkih za nego kože, predvsem tiste, ki se sooča z aknami ali ostalimi nečistočami. Aktivno oglje je pogosto dodano tudi kozmetičnim izdelkom za čiščenje kože, da je to bolj učinkovito in poteka s pomočjo naravne sestavine.

Vedno pogosteje se aktivno oglje pojavlja v izdelkih, ki so namenjeni beljenju zob ter ohranjanju dobrega stanja v vaši ustni votlini. Aktivno oglje pa je vedno bolj pogosto tudi pri deodorantih. Oglje namreč učinkovito absorbira neprijetne telesne vonjave, ob tem pa ne škodi koži in ne podre njenega naravnega ravnovesja.

Ponudba izdelkov z aktivnim ogljem je res pestra in na tržišče prihajajo vedno novi izdelki, ki s pomočjo te naravne sestavine izboljšajo učinkovanje izdelkov.

Preberi več ... Manj
Filtriraj seznam
Razvrsti
Izberi pogled Seznam Mreža
Prikazov na stran

CarboLek (prej: CarboVet) oglje v prahu, razl...

Od 2,99 €

Carboline oglje, 30 kapsul

7,09 €

Dabur belilna Aktivno oglje zobna pasta, 100 ...

5,00 €

Do-Tobell vložki za čevlje z aktivnim ogljem,...

4,07 €

Farmaderbe Carbone aktivno oglje, 60 tablet

10,99 €

Karbonoir aktivirano oglje za beljenje zob, 3...

13,20 €

Karbonoir mehka zobna ščetka z mehkimi ščetin...

Od 3,59 €

Karbonoir naravni deodorant - aktivno oglje, ...

11,17 €

Karbonoir trdo milo z aktivnim ogljem, 100 g

13,48 €

My Lovely Pets aktivirano oglje, 40 mL

9,86 €

Pro-Lab test za prisotnost ogljikovega monoks...

12,95 €

Speick Black Soap črno milo z aktivnim ogljem...

8,56 €

VitaFortis super aktivno oglje + C vitamin, 3...

Od 24,66 €

Winter rastlinsko aktivno oglje, 90 tablet

13,55 €

G&G Vitamins Aktivno oglje v kapsulah, 90 kap...

15,90 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.