Zoži izbor:

Počisti vse

Smrčanje

Kategorija izdelkov proti smrčanju zajema različne izdelke in pripomočke, namenjene zmanjševanju ali odpravljanju smrčanja. To vključuje ortodontske pripomočke, nosne dilatatorje, trakove za brado, nosne obliže, razpršila za nos ter druge. Smrčanje lahko moti spanje, tako za smrčača kot tudi za njihove partnerje. Uporaba izdelkov proti smrčanju lahko pripomore k boljšemu spancu za vse udeležene. Kronično smrčanje lahko tudi povzroči ali poslabša določene zdravstvene težave, kot so motnje spanja, apneja med spanjem, srčne težave in visok krvni tlak. Zmanjšanje smrčanja lahko torej zmanjša tveganje za te zdravstvene težave. Boljši spanec brez smrčanja prav tako prinese več energije in boljše počutje čez dan, kar vpliva na splošno kakovost življenja.

Podrobneje o smrčanju

Smrčanje nastane zaradi vibracij mehkih tkiv v zgornjem delu dihalnih poti med spanjem. Običajno se pojavi, ko zrak teče skozi zožene dihalne poti, kar povzroči tresenje tkiv, kot so mehko nebo, žrelo ali zadnji del jezika. Med spanjem se mišice v telesu sprostijo, vključno s tistimi v dihalnih poteh, kar lahko povzroči zoženje dihalnih poti in povečanje tveganja za smrčanje. Določene anatomske značilnosti, kot so prekomerna telesna teža, zoženje dihalnih poti, velikost mandljev ali oblika nosnega prehoda, lahko prispevajo k pojavu smrčanja. Staranje lahko prav tako povzroči oslabitev mišic v dihalnih poteh in poveča tveganje za smrčanje.

Smrčanje lahko povzroči prekinjeno ali nezadostno spanje zaradi pogostega prebujanja. Kronično smrčanje lahko prav tako kaže na prisotnost obstruktivne spalne apneje, resne motnje dihanja med spanjem, pri kateri se dihalne poti večkrat zaprejo in prekinjajo dihanje. Kronično smrčanje je lahko povezano tudi s povečanim tveganjem za visok krvni tlak, srčne bolezni, možgansko kap, sladkorno bolezen, depresijo in drugimi zdravstvenimi težavami. Skupina izdelkov za zmanjšanje smrčanja vključuje različne pripomočke, ki so oblikovani za zmanjšanje ali odpravljanje smrčanja med spanjem.

Nosna pršila za smrčanje običajno vsebujejo sestavine, ki pomagajo vlažiti nosne poti in olajšati dihanje skozi nos. Nosni dilatatorji so majhni pripomočki, ki se vstavijo v nosnice in pomagajo razširiti dihalne poti, kar izboljša pretok zraka skozi nos med spanjem. Sponke za nos se namestijo na nosni most in preprečujejo, da bi se nosnice med spanjem zaprle. Ti izdelki delujejo tako, da pomagajo odpreti dihalne poti, izboljšajo pretok zraka skozi nos ali preprečujejo, da bi se mehka tkiva v ustih preveč sprostila in ovirala dihanje med spanjem.

Preberi več ... Manj
Filtriraj seznam
Razvrsti
Izberi pogled Seznam Mreža
Prikazov na stran

Asonor nosno pršilo proti smrčanju, 30 mL

20,10 €

Breathe Better obliži proti smrčanju, 30 obli...

12,69 €

Clipair nosna sponka za odpravo smrčanja in l...

16,80 €

Nozovent Classic nosni vstavek proti smrčanju...

8,87 €

Smrčin pršilo za odpravljanje smrčanja, 120 m...

22,18 €

Snoreeze trak za nos proti smrčanju, 10 trako...

10,94 €

Snorisol ustno pršilo proti smrčanju, 22,5 m...

15,66 €

Somnolis nastavek za preprečevanje smrčanja

45,99 €

No Snore proti smrčanju - različne velikost, ...

Od 24,80 €

Thuasne Cervi + Maxi vzglavnik iz spominske p...

78,98 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.