Stoma

Kategorija izdelkov za stomo zajema široko paleto medicinskih pripomočkov in izdelkov, ki so namenjeni ljudem s stomo ali kolostomo. Stoma je umetno ustvarjen odprt izhod na trebuhu, ki omogoča odvajanje odpadnih materialov iz telesa, kadar so naravni izhodni kanali nedostopni ali poškodovani. Izdelki so zasnovani tako, da pomagajo pri skrbi za stomo in olajšajo vsakodnevno življenje ljudi s to težavo. Nekatere potrebe, ki jih rešujejo ti izdelki, vključujejo varovanje kože, odvajanje in zbiranje izločkov, preprečevanje uhajanja, ohranjanje samozavesti ter olajšanje vsakodnevnega življenja. Izdelki za stomo olajšajo opravljanje vsakodnevnih aktivnosti, kot so tuširanje, oblačenje, športne dejavnosti in druge vsakodnevne dejavnosti. Ti izdelki so ključni za vzdrževanje dobrega zdravja, higiene in udobja, kar omogoča, da živite polno in aktivno življenje kljub svojim zdravstvenim izzivom.

Podrobneje o stomi

Na naši spletni lekarni je na voljo široka paleta izdelkov za stomo, ki so namenjeni vzdrževanju zdravja, udobja in higiene. Obstajajo različne vrste vrečk za stomo, vključno z enodelnimi in dvodelnimi vrečkami, z zaprtjem na klik ali z lepljenjem, z odprtim ali zaprtim dnom. Vrečke so na voljo v različnih velikostih, oblikah, materialih in zmogljivostih za prilagoditev individualnim potrebam in željam. Obliži in tesnila se uporabljajo za ustvarjanje tesnega in varnega tesnila med kožo in vrečko, kar preprečuje uhajanje izločkov in ščiti kožo pred draženjem. Paste in kreme pomagajo zagotoviti ustrezno zaščito kože in boljše prileganje vrečke. Nosilni trakovi in pasovi so namenjeni pritrditvi vrečke na telesu, kar omogoča varno in udobno nošenje ter preprečuje nepotrebno obremenitev na stomo.

Čistilni robčki, razpršila in drugi pripomočki za čiščenje in dezinfekcijo kože pomagajo ohranjati čisto in zdravo okolje ter preprečujejo okužbe in draženje. Kakovostni izdelki igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju zanesljivega in varnega odvajanja blata ali urina ter preprečevanju poškodb kože okoli stome. Tesno prileganje in varno tesnjenje med kožo in vrečko preprečujejo uhajanje izločkov, kar omogoča uporabniku samozavestno in udobno izvajanje vsakodnevnih aktivnosti. Kakovostni izdelki za stomo, kot so obliži, tesnila, paste in kreme, so zasnovani tako, da zaščitijo kožo okoli stome pred draženjem, vlaženjem in poškodbami.

Pravilna uporaba teh izdelkov lahko prepreči nastanek kožnih težav, kot so dermatitis, rdečica, vnetje ali razjede. Uporaba nizkokakovostnih ali nepravilno prilagojenih izdelkov za stomo lahko poveča tveganje za komplikacije, kot so uhajanje izločkov, kožne poškodbe, okužbe ali draženje. S kakovostnimi izdelki se zmanjša to tveganje in preprečijo morebitni zapleti.

Preberi več ... Manj
Filtriraj seznam
Razvrsti
Izberi pogled Seznam Mreža
Prikazov na stran

Dansac pas za stomo bele barve, 100 cm

6,25 €

Dansac GX-TRA Seal tesnilo z odprtino, 30 tes...

Od 59,90 €

Dansac Nodor S tekočina proti neprijetnemu vo...

Od 8,07 €

Sabanindas posteljna predloga - več dimenzij

Od 10,71 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.