Zoži izbor:

Počisti vse
Cena
Razpon cene med: 2 in 242
Farmacevtska oblika
Tip izdelka
Oblika
Mesto uporabe
Vsebuje
Namen
Težava
Tip kože
Predel uporabe
Sestavina
Kdo uporablja?
Problem
Oznaka
Mesto delovanja
Oznaka izdelka
Izbor
Okus
Delovanje
Namen uporabe

Zdravila

Zdravila brez recepta so na voljo za samozdravljenje manjših zdravstvenih težav ali simptomov ter so namenjena začasni uporabi. To vključuje protibolečinska in protivnetna zdravila, antihistaminike, izdelke za lajšanje prebavnih težav, izdelke za nego kože, prehranska dopolnila in druge. Veliko zdravil brez recepta vsebuje naravne sestavine in je manj invazivnih kot nekatera zdravila na recept. Za nekatere kronične bolezni ali stanja, kot so blage alergije ali migrene, lahko ta zdravila omogočajo ljudem, da sami upravljajo svoje simptome in dosežejo olajšanje, ne da bi morali obiskati zdravnika vsakič, ko se pojavijo simptomi. Ker so zdravila na voljo brez recepta, imate večjo svobodo pri izbiri zdravil, ki so najbolj primerna za vaše potrebe. Zdravila na recept pa so tista zdravila, ki jih je mogoče pridobiti samo s receptom zdravnika. Ta zdravila so običajno močnejša, imajo lahko resnejše neželene učinke ali pa so namenjena zdravljenju bolj resnih zdravstvenih stanj. Zdravila na recept se običajno uporabljajo za zdravljenje kroničnih bolezni, akutnih okužb, resnih alergijskih reakcij, duševnih bolezni in drugih zdravstvenih stanj, za katera je potrebna strožja kontrola.

Podrobneje o zdravilih 

Zdravila brez recepta lahko hitro lajšajo manjše simptome, kot so bolečina, vročina, alergije ali prebavne težave, kar omogoča boljše počutje in funkcionalnost. Zdravila brez recepta omogočajo, da sami upravljate svoje manjše zdravstvene težave, kar je priročno za lajšanje simptomov v domačem okolju. Prednosti samozdravljenja vključujejo hitro olajšanje manjših zdravstvenih težav, večja samostojnost pri upravljanju z zdravjem, dostopnost zdravil brez potrebe po obisku zdravnika, manjša finančna obremenitev, prihranek časa, saj ni potrebe po čakanju na pregled pri zdravniku, možnost izbire naravnih in manj invazivnih možnosti zdravljenja, povečanje pozornosti do lastnega zdravja in zdravstvenih potreb, možnost izogibanja dolgim čakalnim vrstam v zdravstvenih ustanovah ter ohranjanje zasebnosti in udobja med zdravljenjem manjših težav. Pomembno pa je, da vedno preberete navodila za uporabo in se izogibate uporabi zdravil, če imate znane alergije na sestavine. Prav tako je izredno pomembno, da vedno upoštevate priporočene odmerke in ne jemljete več, kot je potrebno. Če simptomi trajajo ali se poslabšajo, poiščite zdravniško pomoč.

Dobre telesne in duševne zdravstvene razmere vam omogočajo, da uživate v življenju, se ukvarjate s svojimi dejavnostmi in dosegate svoje cilje. Splošno zdravje je tesno povezano z dolgoživostjo. Zdravi ljudje običajno živijo daljše in bolj produktivne življenje. Dobre telesne in duševne zdravstvene razmere prav tako prispevajo k močnemu imunskemu sistemu in boljši sposobnosti telesa, da se brani pred boleznimi in okužbami. Splošno dobro počutje lahko pomaga pri obvladovanju vsakodnevnega stresa in težav, kar pripomore k boljšemu psihološkemu počutju. Ko se počutimo dobro telesno in duševno, imamo običajno bolj pozitivno samopodobo, kar vpliva na našo samozavest in sposobnost soočanja z izzivi življenja.

Preberi več ... Manj
Filtriraj seznam
Razvrsti
Izberi pogled Seznam Mreža
Prikazov na stran

A. Vogel Salvisan oralno pršilo , 30 mL razto...

9,94 €

A.Vogel Artroforce filmske tablete, 60 tablet

19,16 €

A.Vogel Atrogel proti bolečinam, 100 mL

12,85 €

A.Vogel Dormeasan peroralne kapljice, 50 mL

10,95 €

A.Vogel Echinaforce kapljice, 100 mL

12,36 €

A.Vogel Prostasan 320 mg, 30 kapsul

18,88 €

A.Vogel Prostasan mehke kapsule, 90 kapsul

48,57 €

A.Vogel Venaforce za vene, 60 tablet

17,13 €

Afrin pršilo za nos, 15 mL

9,55 €

Angal S oralno pršilo/raztopina z okusom limo...

11,64 €

Angal S pršilo, 30 mL

11,64 €

Angal stisnjene pastile z okusom limone, 24 p...

9,16 €

Angal večje pakiranje, 36 pastil

10,39 €

Angal, 24 pastil

9,16 €

Artelac 3,2 mg/mL kapljice za oko, 10 mL

4,65 €

Artelac UNO 3,2 mg/mL kapljice za oko, 30 x 0...

12,70 €

Aspirin 500 mg, 20 obloženih tablet

6,62 €

Aspirin 500 mg, 50 tablet

11,18 €

Aspirin direkt, 10 tablet

6,08 €

Aspirin migran, 12 šumečih tablet

8,83 €

Aspirin plus C, 10 šumečih tablet

8,33 €

Aspirin plus C, 20 šumečih tablet

13,14 €

Aspirin plus C, 40 šumečih tablet

21,12 €

B-complex Krka, 60 tablet

9,74 €

Bepanthen krema, 30 g

7,58 €

Bepanthen mazilo, 100 g

16,85 €

Bepanthen mazilo, 30 g

8,05 €

Bepanthen Plus dermalno pršilo, 30 mL

10,21 €

Bepanthen plus krema, 30 g

8,73 €

Bilobil 120 mg, 60 ali 120 kapsul

Od 17,80 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.