x
Vse kategorije

Ščetkanje zob - miti in resnice!

torek, 27 junij 2017

Pomen, ki ga ima zdrava ustna votlina na naše splošno počutje, vse prepogosto jemljemo kot samoumevnega, dokler ne pride do težav. Bolezni zob in dlesni so največkrat posledica površne ustne higiene, zato je pomembno, da za njo skrbimo redno in predvsem pravilno, tudi tak.o, da izberemo ustrezne pripomočke. Mnogi izberejo električne zobne ščetke, ki so zaradi izjemnih učinkov pri rednem ščetkanju zob zelo priporočene med zobnimi strokovnjaki po vsem svetu.

Pa vendar se pojavlja kar nekaj dilem ob njihovi uporabi. Pri Philipsu pojasnjujejo, kaj je res in kaj ni.

Zdrava ustna votlina = zdravo srce RESNICA!  

Zdrava ustna votlina in zdravo srce sta tesno povezana! Poškodovani zobje in bolezni dlesni, ki jih poslabša nezadostna nega zob, lahko vplivajo na splošno zdravje ter razvoj bolezni srca in ožilja. Temeljito očiščeni zobje pomagajo preprečevati razvoj bolezni ustne votline, s čimer naredimo veliko za zdravje svojega srca.

Električne ščetke so pripomoček za preprečevanje in odpravljanje težav z zdravjem ustne votline. Preprečujejo širjenje zobnih oblog, vnetja dlesni (gingivitisa) in bolezni dlesni, kot je paradoncalna bolezen oz. parodontoza, saj vzdržujejo obstoječo globino parodoncalnih žepov, ki nastanejo med zobno korenino, dlesnijo in obrobno kostjo. Za izboljšanje zdravja dlesni ščetke poskrbijo v samo dveh tednih, zobje pa so do dvakrat svetlejši kot pri uporabi ročne zobne ščetke.

»Karies oz. zobna gniloba je v zadnjih letih v upadu, problematična pa ostaja paradoncalna bolezen, pri kateri je ključna pravilna in redna ustna higiena, za katero vsak poskrbi sam. Ni pomembno samo kolikokrat, temveč tudi oz. predvsem kak.o čistimo ustno votlino, pri čemer so nam v veliko pomoč kakovostni pripomočki.

»Ščetke Philips Sonicare na primer odlično očistijo zobne površine, poleg tega pa tudi nežno masirajo dlesni, kar je dobro za njihovo prekrvavitev,« pojasni Lovro Iskra, dr. dene. med., specialist oralni kirurg. Najbolj problematično področje, ki je raj za bakterije, se nahaja za zobmi in ob robovih dlesni, kamor je mogoče s ščetkami dostopati brez težav.

Elektične ščetke so preveč agresivne = MIT!  

Zobne ščetke so klinično dokazano nežne do površine zob in dlesni. Posebej oblikovana glava ščetke z nežnim, soničnim gibanjem potiska vodo v prostor med zobmi in tako učinkovito očisti rudi težko dostopne dele.

Temeljito čiščenje s sonično ščetko je najhitrejše = RESNICA!  

Močne sonične vibracije spenijo zobno pasto v mehurčke in jih potisnejo globoko med zobe ter ob dlesni in tako uspešno odstranjujejo zobne obloge. 62.000 potez ščetke na minuto nežno, a učinkovito očisti vaše zobe. Toliko potez, kot jih naredi sonična ščetka pri enem umivanju zob, bi jih z ročno ščetko naredili v enem mesecu.

Članek napisala: Mojca Ocvirk, revija Bogastvo zdravja.

Več vsebin na voljo na spletni strani: www.bogastvozdravja.si. Tu boste mogoče tudi vi našli kakšen zanimiv članek!

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.