Scudotex ženske nosečniške hlačne nogavice 140 DEN odtenek Visone, 1 nogavice

Preventivne ženske kompresijske nogavice, na voljo v več izvedbah.
912239 9720
This product is sold out

Ocene in mnenja

Opis

Opozorilo: tabelo velikosti najdete pod sliko izdelka s klikom na: Podrobnejša navodila!

Ženske hlačne nogavice- prožne (raztegljive) ženske hlačne nogavice, različna gostota tkanja (40 DEN, 70 DEN, 140 DEN, 180 DEN), kompresijske, narejene na principu mrežnega tkanja, dvojno elastično tkanje, ojačan petni del, ojačan ter anatomsko oblikovan hlačni del, v klasični izvedbi, izvedba za nosečnice ter za ženske z močnejšo- poudarjeno postavo, tudi v izvedbi z odprtino v hlačnem delu (821) . V več barvnih odtenkih.

Preventivne ženske kompresijske nogavice, na voljo v več izvedbah- kot dokolenke, hlačne nogavice ter samostoječe nogavice, v več barvnih odtenkih, tudi kot nogavice za nosečnice, za ženske z močnejšo- poudarjeno postavo ter v izvedbi z odprtino v hlačnem delu (821). Različna gostota tkanja (40 DEN, 70 DEN, 140 DEN, 180 DEN). Za moške kot dokolenke, v več barvnih odtenkih. Unisex potovalne dokolenke, v več barvnih odtenkih. Posebna linija terapevtskih nogavic z možnostjo prilagoditve specifičnim težavam nog, v izvedbah K1 in K2.
Nogavice so prefinjenega, prosojnega izgleda, kar jih skupaj s kompresijo dokazano uvršča med enega izmed učinkovitih načinov za preprečevanje ter lajšanje težav bolečin v nogah v primeru pojava krčnih žil, edema, pri otekanju gležnjev ter pri občutku mravlincev v nogah. Za lažje noge in boljše počutje vaših nog.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kap

Se je kapi mogoče izogniti?
Za bolnike z zvišan im krvnim tlakom, s sladkorno boleznijo ali povečano količino maščob v krvi je najpomembnejši ukrep za preprečitev kapi optimalno zdravljenje teh bolezni. Da bi se izognili embolijam, ki izhajajo iz srca, je pomembno zdravljenje srčnih bolezni, kot so motnje pri srčnem ritmu in napake srčne zaklopke.

Če ima bolnik previsok krvni tlak, je priporočljivo, da zmanjša uživanje soli. Za najvišjo mejo veljajo trije grami dnevno. Mediteranska prehrana lahko še dodatno zniža tveganje arterioskleroze. Mastna riba, ki vsebuje veliko količino omega 3 maščobne kisline, je še posebej primerna. Vitamina B6 in B'2 ter folna kislina imajo nekakšen varovalni učinek. Vsekakor pa je bolje, če te snovi v telo dobite s sadjem inz zelenjavo kot z vitaminskimi tabletami.

Telesno gibanje zmanjša tveganje kapi. Že lažja ali srednja aktivnost, kot na primer redna hoja, pohodi ali vrtna dela, učinkujejo pozitivno. Za optimalno velja lažja telovadba tri ure tedensko.

Prav tako zmanjša tveganje zmerna količina alkohola. En do dva kozarca vina dnevno, najbolje ob hrani, zmanjšata tveganje, da bi prišlo do arterioskleroze.

Kdor pri sebi kombinira več različnih tveganih faktorjev, naj se pogovori z zdravnikom, ali je v posamičnem primeru potreben dolgotrajen preventivni ukrep. Med te sodijo tudi ljudje, ki jih je že doletela kap (sekundarna profilaksa), in ljudje s hujšo arteriosklerozo kot tudi ljudje s sladkorno boleznijo. Acetilsaliciina kislina (ASK) je v teh primerih zelo primerna za preprečevanje kapi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Scudotex Scudotex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja