x
Vse kategorije
Scudotex ženske nosečniške hlačne nogavice 140 DEN odtenek Visone, 1 nogavice
Scudotex ženske nosečniške hlačne nogavice 140 DEN odtenek Visone, 1 nogavice
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Scudotex ženske nosečniške hlačne nogavice 140 DEN odtenek Visone, 1 nogavice

Proizvajalec: Scudotex
Preventivne ženske kompresijske nogavice, na voljo v več izvedbah.
Cena: 0,00 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Kdo uporablja?nosečnice
Težavaboleče vene nog, bolečine v nogah, krčne žile, vene, žile
Tip izdelkanogavice

Ocene in mnenja

Opis

Opozorilo: tabelo velikosti najdete pod sliko izdelka s klikom na: Podrobnejša navodila!

Ženske hlačne nogavice- prožne (raztegljive) ženske hlačne nogavice, različna gostota tkanja (40 DEN, 70 DEN, 140 DEN, 180 DEN), kompresijske, narejene na principu mrežnega tkanja, dvojno elastično tkanje, ojačan petni del, ojačan ter anatomsko oblikovan hlačni del, v klasični izvedbi, izvedba za nosečnice ter za ženske z močnejšo- poudarjeno postavo, tudi v izvedbi z odprtino v hlačnem delu (821) . V več barvnih odtenkih.

Preventivne ženske kompresijske nogavice, na voljo v več izvedbah- kot dokolenke, hlačne nogavice ter samostoječe nogavice, v več barvnih odtenkih, tudi kot nogavice za nosečnice, za ženske z močnejšo- poudarjeno postavo ter v izvedbi z odprtino v hlačnem delu (821). Različna gostota tkanja (40 DEN, 70 DEN, 140 DEN, 180 DEN). Za moške kot dokolenke, v več barvnih odtenkih. Unisex potovalne dokolenke, v več barvnih odtenkih. Posebna linija terapevtskih nogavic z možnostjo prilagoditve specifičnim težavam nog, v izvedbah K1 in K2.
Nogavice so prefinjenega, prosojnega izgleda, kar jih skupaj s kompresijo dokazano uvršča med enega izmed učinkovitih načinov za preprečevanje ter lajšanje težav bolečin v nogah v primeru pojava krčnih žil, edema, pri otekanju gležnjev ter pri občutku mravlincev v nogah. Za lažje noge in boljše počutje vaših nog.

Priloge

Ali ste vedeli

Kap

Se je kapi mogoče izogniti?
Za bolnike z zvišan im krvnim tlakom, s sladkorno boleznijo ali povečano količino maščob v krvi je najpomembnejši ukrep za preprečitev kapi optimalno zdravljenje teh bolezni. Da bi se izognili embolijam, ki izhajajo iz srca, je pomembno zdravljenje srčnih bolezni, kot so motnje pri srčnem ritmu in napake srčne zaklopke.

Če ima bolnik previsok krvni tlak, je priporočljivo, da zmanjša uživanje soli. Za najvišjo mejo veljajo trije grami dnevno. Mediteranska prehrana lahko še dodatno zniža tveganje arterioskleroze. Mastna riba, ki vsebuje veliko količino omega 3 maščobne kisline, je še posebej primerna. Vitamina B6 in B'2 ter folna kislina imajo nekakšen varovalni učinek. Vsekakor pa je bolje, če te snovi v telo dobite s sadjem inz zelenjavo kot z vitaminskimi tabletami.

Telesno gibanje zmanjša tveganje kapi. Že lažja ali srednja aktivnost, kot na primer redna hoja, pohodi ali vrtna dela, učinkujejo pozitivno. Za optimalno velja lažja telovadba tri ure tedensko.

Prav tako zmanjša tveganje zmerna količina alkohola. En do dva kozarca vina dnevno, najbolje ob hrani, zmanjšata tveganje, da bi prišlo do arterioskleroze.

Kdor pri sebi kombinira več različnih tveganih faktorjev, naj se pogovori z zdravnikom, ali je v posamičnem primeru potreben dolgotrajen preventivni ukrep. Med te sodijo tudi ljudje, ki jih je že doletela kap (sekundarna profilaksa), in ljudje s hujšo arteriosklerozo kot tudi ljudje s sladkorno boleznijo. Acetilsaliciina kislina (ASK) je v teh primerih zelo primerna za preprečevanje kapi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Intenzivna športna aktivnost v nosečnosti?

Vprašanje: Sem v 8. tednu nosečnosti in se aktivno ukvarjam s športom, predvsem tekom in pohodništvom. Ker tek treniram, imamo enkrat tedensko tudi intervalne treninge, kar pomeni, da pulz naraste do 90 % maksimalnega srčnega utripa. Na pregledu... preberi več...

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Kdo uporablja?nosečnice
Težavaboleče vene nog, bolečine v nogah, krčne žile, vene, žile
Tip izdelkanogavice

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.