Sedežna deska za kad

Sedežna deska ima držalo ki uporabniku omogoča bolj varno uporabo. Sedežna deska ima držalo ki uporabniku omogoča bolj varno uporabo.
2022-02-27 69,99 €
12083 12083
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Sedežna deska ima držalo ki uporabniku omogoča bolj varno uporabo. Največa dovoljena teža uporabnika je 150 kg.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bronhitis

Težavnostne stopnje KOPB
Stadij O - ogrožen ljudje (rizične skupine).

Tipični kadilski kašelj, ki traja dlje kot osem tednov. Delovanje pljuč je (še) normalno, obstaja pa veliko tveganje, da se bo razvil KOPB.

Stadij I - lažji KOPB. Prišlo je do manjšega upada vrednosti delovanja pljuč (FEV 1 več kot 80 odstotkov normalne vrednosti), lahko se pojavi kašelj z izpljunki, kar pa ni nujno. Pri lažjem KOPB se bolnik pogosto ne zaveda omejitev delovanja svojih pljuč, kljub temu pa je to zgodnja faza bolezni.

Stadij II - srednji KOPB. Prišlo je do očitne zožitve dihalnih poti, ki ob telesni aktivnosti vodi do kratke sape. Zaradi simptomov se prizadeti odločijo za obisk zdravnika. Vrednost delovanja pljuč FEV 1 je 50-80 odstotkov normalne vrednosti.

Stadij III - hujši KOPB. :Le pri najmanjši obremenitvi ali celo pri mirovanju začne zmanjkovati sape. Zaradi pomanjkanja kisika v krvi je motena oskrba s kisikom. Pri pregledu delovanja pljuč vrednosti pokažejo na hudo omejitev: FEV 1 je 30 do 50 odstotkov normalne vrednosti.

Stadij IV - zelo hud KOPB. V pozni fazi bolezni se zmanjša količina kisika v krvi. Obremenitev desne polovice srca postane prevelika »cor pulmonale«, zato nastanejo motnje srčnega ritma, preobremenitev srca pa se pokaže tudi z otečenimi nogami in jetri. Vrednosti delovanja pljuč močno upadejo: FEV 1 je manj kot 30 odstotkov normalne vrednosti. Akutne infekcije dihalnih poti so v tej fazi bolezni smrtno nevarne.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja