x
Vse kategorije
Septabene
Septabene pastile, 16 pastil
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Septabene pastile, 16 pastil

Proizvajalec: Krka
Septabene pastile so namenjene peroralni uporabi in vsebujejo benzidaminijev klorid/cetilpiridinijev klorid v koncentraciji 3 mg ter 1 mg na 1 pastilo.
Cena: 5,78 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Težavabolečina
Namenbolečina

Ocene in mnenja

Anita | 21. 02. 2016 01:00
/
Super, res so dobre.

Opis

Septabene pastile so namenjene peroralni uporabi in vsebujejo benzidaminijev klorid/cetilpiridinijev klorid v koncentraciji 3 mg ter 1 mg na 1 pastilo. Sedaj so pastile na voljo v svoji osnovni verziji z okusom po mentolu in evkaliptu ter z okusom limone in bezga, katerega sestava aktivnih zdravilnih učinkovin je enaka osnovni verziji.

Izbirajte med:

Septabene pastile z okusom limone in bezga 3 mg/1 mg, 16 pastil ali

Septabene pastile z okusom mentol & evkalipt 3 mg/1 mg, 16 pastil

Znaki kot so vnetje, morebitna bolečina ali rdečina ter neprijeten vroč občutek v predelu grla ter ustne votline so z uporabo Septabene zdravila le še preteklost.

Potrebno je vedeti, da v kolikor se zgoraj opisani znaki ne izboljšajo v treh dneh prenehajte z uporabo tega zdravila oziroma se o podaljšanju terapije posvetujte z zdravnikom. Zdravila Septabene pršilone uporabljajte dlje od 7 dni.

Septabene pastile se uporabljajo pri

- draženju v predelu grla
- pri boleznih kot so: gingivitis, faringitis ter laringitis
- pred ekstrakcijo zoba ter tudi po njem

Septabene zdravilo v obliki pastil pa uporalbjajte tudi v času prehladov, težav v grlu in neprijetnega ščemenja, ki nakazije na bakterijsko nvnetje področja ustne sluznice.

Zdravila nikoli ne jemljite preventivno ampak zgolj v primeru suma na bakterijsko okužbo, pri razdraženemu žrelu (to je še posebej pogosto v času hladnejšega zimskega obdobja).

Uporaba Septabene pastil

Septabene pastile niso namenjene uporabi otrokom, ki so mlajši od 6 let.

Otroci, stari 6 do 12 let
Priporočen dnevni odmerek je 3 pastile Septabene na dan. Pastilo raztopite v ustih na vsake 3 do 6 ur.

Otroci, starejši od 12 let
Priporočen dnevni odmerek je 3 do 4 pastile Septabene na dan. Pastilo raztopite v ustih na vsake 3 do 6 ur.

Odrasle osebe
Priporočen dnevni odmerek je 3 do 4 pastile Septabene na dan. Pastilo raztopite v ustih na vsake 3 do 6 ur.

Priporočenega odmerka ne prekoračite. Da bi bilo delovanje zdravila kar se da učinkovito izdelek ne uporabljajte tik pred umivanjem zob; Zdravila Septabene ne uporabljajte sočasno med prehranjevanjem, še posebej pa ga ne kombinirajte z mlekom ter mlečnimi izdelki. Zdravila septabene ne jemljite med prehranjevanjem. Po jemanju pastil vsaj 1 uro ne jejte in tudi ne pijte, da bo delovanje zdravila kar se da najbolj optimalno.

Opozorila ob uporabi Septabene pastil

Septabene pastile vsebuje sladkor izomalt, ki je lahko pri nekaterih redkih primerih tudi problem. O uporabi tega zdravila se v takem primeru posvetujte z zdravnikom.

Jemanje zdravila v primeru nosečnosti ali v primeru oseb z riskatnimi bolezenskimi stanji ni primerno oziroma se je o uporabi zdravila potrebno pogovoriti z zdravnikom, ki pozna vašo klinično sliko. V kolikor želite preveriti kakšne so interakcije tega zdravila z drugimi zdravil, ki jih uporalbjate se za nasvet obrnite h kliničnemu farmacevtu.


Redki stranski učinki jemanja Septabene pastil:


koprivnica, preobčutljivostna reakcija na sestavine izdelka ter bronhospazem ali nenadno zožanje dihalnih poti- Opisani stranski učinki se lahko izrazijo pri zelo majhnem procentu ljudi. Običajno pa so ti stranski učinki le prehodni.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Izdelki za vneto grlo!

Ljudje pogoltnemo slino v povprečju petkrat na minuto, zato se lahko dokaj hitro zavemo bolečine v predelu grla. Ta je lahko kratkotrajna in traja le nekaj dni ali pa vztraja tudi več tednov oz. mesecev. Bolečina v grlu je najpogostejša v zimskem... preberi več...

Vneto in boleče grlo!

Kolikokrat v življenju dejansko pomislimo na grlo? Večina najverjetneje 2- do 4-krat na leto, ko smo prehlajeni, saj je prav vneto in boleče grlo največkrat prvi tipični znak vnetja zgornjih dihal. KAJ POVZROČA VNETO GRLO? Okužbe zgornjih... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

NAN Complete Comfort, 400 g

15,48 €

Waya D3 mikroorganizmi, 10 mL ali AKCIJA

Od 12,03 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Težavabolečina
Namenbolečina

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.