x
Vse kategorije
Septolete
Septolete, 30 pastil
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Septolete, 30 pastil

Proizvajalec: Krka
Pri blagih okužbah ust in žrela.
Cena: 5,55 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo

Ocene in mnenja

Opis

Sestava

1 pastila vsebuje 1,0 mg benzalkonijevega klorida (benzalkonii chloridum), 1,2 mg levomentola (levomentholum), 1,0 mg eteričnega olja poprove mete (Menthae piperitae aetheroleum), 0,6 mg eteričnega olja evkalipta (Eucalypti aetheroleum) in 0,6 mg timola (thymolum).

Kako pastile Septolete delujejo:

Pastile Septolete vsebujejo antiseptik za usta in žrelo benzalkonijev klorid, ki s svojim delovanjem uničuje vrsto bakterij ter nekatere glivice. Mentol in eterično olje poprove mete delujeta blago protibolečinsko in lajšata težave, kot so skelenje in bolečine pri požiranju, obenem pa dajeta pastilam prijeten in osvežilen okus. Podobno kot benzalkonijev klorid deluje tudi timol antiseptično in tako še dodatno poveča učinkovitost Septolet. Eterično evkaliptovo olje pospeši izločanje sluzi iz zgornjih dihal in olajša dihanje. Pastile Septolete učinkujejo direktno na povzročitelje okužbe, preprečujejo širjenje okužbe in učinkovito lajšajo težave pri infektivnih in vnetnih obolenjih ust in žrela.

Kdaj pastile Septolete jemljete:

* pri blagih okužbah ust in žrela,
    * za zaščito pri prehladnih in gripoznih obolenjih,
    * pri vnetju dlesni in ustne sluznice ter
    * pri hripavosti in slabem zadahu.

Kako pastile Septolete jemljete

Odraslim in otrokom, starim nad 12 let, priporočamo do 8 pastil na dan, po eno pastilo vsaki 2 do 3 ure. Za otroke od 4. leta starosti naprej priporočamo 4 pastile na dan, po 10. letu starosti pa 6 pastil na dan.

Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Gripa

?Ali in kako lahko nastanek gripe preprečite?
Cepljenje je najboljše sredstvo za preprečitev gripe. Cepivo je varno in učinkovito, če pa boste kljub cepljenju oboleli za gripo, bodo simptomi milejši, kot bi bili, če se sploh ne bi bili cepili. Cepljenje proti gripi naj bi po podatkih raziskovalcev doseglo zaščito pri 70-90 % cepljenih, mlajših od 65 let, ki traja 3-6 mesecev. Pri starejših in oskrbovancih domov za starejše občane pa naj bi v 60% pre· prečilo sprejem v bolnico in za 80% zmanjšalo smrtnost.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Izdelki za vneto grlo!

Ljudje pogoltnemo slino v povprečju petkrat na minuto, zato se lahko dokaj hitro zavemo bolečine v predelu grla. Ta je lahko kratkotrajna in traja le nekaj dni ali pa vztraja tudi več tednov oz. mesecev. Bolečina v grlu je najpogostejša v zimskem... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,59 €

Dehinel plus, 4 tablete

3,00 €

Lekadol 500 mg, 30 tablet

8,78 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.