SiderAL FORTE 15, 30 kapsul

Prehransko dopolnilo SiderAL FORTE 15 že v eni kapsuli zagotovi priporočen dnevni vnos železa, ki se zaradi posebne tehnologije absorbira šele v črevesju in tako ne draži želodca. Prehransko dopolnilo SiderAL FORTE 15 že v eni kapsuli zagotovi priporočen dnevni vnos železa, ki se zaradi posebne tehnologije absorbira šele v črevesju in tako ne draži želodca.
32799 32799

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Prehransko dopolnilo SiderAL FORTE 15 že v eni kapsuli zagotovi priporočen dnevni vnos železa, ki se zaradi posebne tehnologije absorbira šele v črevesju in tako ne draži želodca.

Prednosti SiderAL FORTE 15

  • z eno kapsulo zaužijete priporočen dnevni vnos železa
  • dodan vitamin C
  • ne vsebuje glutena
  • visoka biorazpoložljivost
  • ne povzroči kovinskega okusa v ustih

Delovanje prehranskega dopolnila SiderAL FORTE 15

V prehranskem dopolnilu SiderAL FORTE 15 se skriva odlična kombinacija Sideral r.m. (Sucrosomial-no železo) ter vitamina C.

Železo v SiderAL FORTE 15 je železo obloženo s sucrosomial-no tehnologijo, ki poskrbi, da železo do črevesja pride ne spremenjeno in se absorbira šele v črevesju. S tem je zaščiten želodec in ga prehransko dopolnilo ne draži.

Železo je za telo zelo pomemben element, ki ima številne pomembne vloge. V živilih ga najdemo v dveh oblikah. Pomanjkanje železa je pri ljudeh kar pogost pojav. Pogosteje pa se z njim srečujejo ženske v rodni dobi in nosečnice ter doječe matere. Pogosto pa imajo pomanjkanje železa tudi vegetarijanci. Železo prispeva k normalni energijski presnovi in ima vlogo pri normalnemu prenosu kisika v telesu. Prispeva tudi k tvorjenju rdečih krvnih celic in hemoglobina in ob tem prispeva tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema. Železo ima pomembno vlogo tudi pri zmanjševanju utrujenosti in delitvi celic.

Za njegovo boljšo absorpcijo poskrbi prisoten vitamin C, ki prispeva tudi k ohranjanju normalnega delovanja imunskega sistema.

Vitamin C je znan tudi po zaščiti celic pred oksidativnim stresom in vlogo pri zmanjšanju utrujenosti.

Tabela sestavin izdelka

Glavni sestavini

 

v 1 kapsuli

% PDV

vitamin C

 

45 mg

56,25 %

železo

 

15 mg

107,14 %

PDV = priporočeni dnevni vnos

Sestavine dopolnila: Sideral r.m. - Sucrosomial-no železo (železov pirofosfat, predgelirani rižev škrob, saharozni estri maščobnih kislin, sončnični lecitin na glukoznem sirupu kot nosilcu, mlečne beljakovine, trikalcijev fosfat); prehranska želatina; sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; L-askorbinska kislina; hidroksipropilmetil celuloza; sredstvi proti sprijemanju: rastlinski magnezijev stearat, silicijev dioksid; barvili: rdeči železov oksid, titanov dioksid.

Uživanje prehranskega dopolnila

Priporočen dnevni vnos je ena kapsula na dan.

Svetujemo vam, da priporočen dnevni vnos, 1 kapsulo, zaužijete s kozarcem vode.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharmanutra Pharmanutra
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja