Sinecod, 10 tablet

Primerne pri lajšanju kašlja. Primerne pri lajšanju kašlja.
2021-11-01 8,95 €
061700 3397

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Primerne pri lajšanju kašlja.

Kaj je zdravilo Sinecod

Sinecod vsebuje butamiratijev citrat, ki je zaviralec kašlja. Deluje zaviralno na osrednje živčevje. Kemično in farmakološko se razlikuje od opiatnih antitusikov (zdravila, ki pomirjajo kašelj) in ne povzroča odvisnosti. 
 
Uporaba
Sinecod se uporablja za simptomatsko zdravljenje kašlja, ki nastane zaradi različnih vzrokov.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Sinecod

Za otroke, stare manj kot 3 leta, za zdravljenje uporabljamo peroralne kapljice, če so mlajši od 2 let, se te smejo uporabljati samo po zdravnikovem navodilu. Če kašelj traja več kot 7 dni, se morate posvetovati z zdravnikom ali s farmacevtom. Izogibati se morate sočasni uporabi ekspektoransov (zdravilo, ki pospešuje izkašljevanje)
 
Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo,
tudi če ste ga dobili brez recepta. Zdravilna učinkovina butamirat zavira refleks kašlja, zato se morate izogibati sočasnemu jemanju ekspektoransov (zdravilo, ki pospešuje izkašljevanje), sicer lahko pride do zastajanja sluzi v dihalnih poteh ter povečanja nevarnosti bronhospazma (zožitev bronhijev) in okužbe dihalnih poti.

Nosečnost in dojenje

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Jemanju Sinecoda se morate izogniti med prvimi tremi meseči nosečnosti. V preostalem obdobju nosečnosti se lahko Sinecod uporablja le, če je nujno potreben. Ni znano, če učinkovina in/ali njeni metaboliti prehajajo v materino mleko. Na splošno velja, da mora zdravnik zaradi varnosti previdno oceniti prednosti in slabosti jemanja Sinecoda med dojenjem.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

zdravilo Sinecod lahko povzroči zaspanost, zato morate biti med vožnjo in opravljanjem dejavnosti,
ki zahtevajo budnost, previdni.

Kako jemati zdravilo Sinecod

Pri jemanju zdravila Sinecod natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Ne jemljite zdravila Sinecod več kot 1 teden brez navodila vašega zdravnika.
Priporočljivo je, da zaužijete tablete pred obrokom hrane.
Mladostniki, starejši od 12 let: 1 do 2 tableti na dan.
Odrasli: 2 do 3 tablete na dan v 8 ali 12-urnih presledkih.
Tablete morate pogoltniti čele s kozarcem vode.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Boleče žrelo

Diferencialna diagnoza
Vnetne bolezni:

- vnetne bolezni nosnega in ustnega dela žrela: nahod, akutno vnetje žrela, streptokokno vnetje žrela in tonzil, vnetje žrela v sklopu drugih okužb npr. infekcijska mononukleoza neopredeljena okužba zgornjih dihal,

- vnetja grla: vnetje poklopca, akutno vnetje grla in sapnika,

- bolečina kot posledica zapleta vnetij žrela in grla: peritonzilarni absces, parafaringealni absces, retrofaringealni absces, absces ustnega dna - angina Ludwig,

- vnetne spremembe pri imunokompromitiranih bolnikih: vnetne lezije ustne votline pri simptomatskih bolnikih okuženih z virusom HIV (herpes simplex virus, varicela-zoster virus, citomegalovirus), oralna kandidoza.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medis Medis
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja