Sinupret Exera, 20 obloženih tablet

<p><strong>Sinupret Exera je dobrodo&scaron;la novost pri akutnih vnetjih zgornjih dihal.</strong></p>

Sinupret Exera je dobrodošla novost pri akutnih vnetjih zgornjih dihal.

146971 4344

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Primož **** 1. 06. 2020 09:39
Izdelek je preverjeno učinkovit. Priporočam! Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sinupret Exera je dobrodošla novost pri akutnih vnetjih zgornjih dihal. Na voljo je v obliki obloženih tablet.

Kaj je Sinupret Exera?

Exera je najmočnejša oblika Sinupreta, primerna predvsem pri zdravljenju akutnega nahoda in nuja pri akutnemu vnetju obnosnih sinusov oziroma obnosnih votlin.

Odpira zamašen nos in sinuse ter zmanjša pritisk v glavi.

Novi sinupret je po sestavi več kot le novi sinupret - zakaj?

Čeprav je iz enakih rastlin, kot vse ostale oblike sinupreta, ne vsebuje uprašenih rastlinskih delov - vsebuje ekstrakt. Pri tem pa je uporabljenih kar 4 krat več rastlinskih snovi, kot pri dosedanjih najmočnejših oblikah Sinupreta BNO.

Za eno tableto Sinupret BNO uporabimo 156 mg rastlinskih snovi, te uprašene stisnemo v tableto. Pri tableti Exera uporabimo 720 mg rastlinskih snovi iz katerih dobimo 160 mg suhega ekstrakta.

Tablete so zato primerljive velikosti, a različne v koncentraciji učinkovin.

Sinupret Exera ima višjo koncentracijo bioflavonoidov - meritve skupne količine bioflavonoidov potrjujejo, da je v eni tableti Suinupret Exera kar 3,3 krat več flavonoidov kot v Sinupret BNO.

Delovanje Exere je zato intenzivnejše.

Celokupna količina flavonoidov

V 1 obloženi tableti Siupret BNO:  1,4 mg
V 1 obloženi tableti Siupret Exera: 4,6 mg

Učinki Sinupret Exera

Sekretolitični učinek, protivnetni, protivirusni in antibakterijski.Vsaka od petih rastlin prispeva svoj delež k skupnemu učinku zdravila.

Sekretolitični učinek
Normalna nosna sluznica: mukociliarno čiščenje deluje brez problemov.
Vneta nosna sluznica: cilije ali migetalke se pod leplljivo sluzjo sesedajo

Cilije so migetalke, ki si jih je moč predstavljati kot pšeničko klasje polja in le-te premikajo sluz naprej. Temu pravimo mukociliarno čiščenje in je naš osnovni mehanizem čiščenja nosu ter sinusov.

Sluznica ob okužbi - nastaja več lepljive in manj goste sluzi. Migetalke v tako gostem mediju ne morejo pravilno delovati. Transport sluzi zastane in dihanje skozi nos je vse težje. Da bi lahko odstranili lepljivo sluz moramo zagotoviti spet normalno količino redkejše sluzi in to je eden dveh temeljnih učinkov sinupreta. Že omenjeni bioflavonoidi v zdravilu Sinuprex Exera povečajo nastajanje klorovih onov v sluznici. Ti so ključni za hidracijo sluznice in tako nastanek dovolj redke sol faze. Ta porine lepljivo sluz stran od migetalk in te lahko ponovno normalno delujejo. Tako odstranimo gosto sluz po naranvi poti.

Protivnetni učinek
Večja kot je koncentracija Sinupreta, večji je protivneten učinek, bolj uplahne sluznica in lažje dihamo. Kombinacija obeh do sedaj omenjenih učinkov sinupreta odmaši nos in sinuse, olajša simptome in vzpostavlja normalno delovanje zgornjih dihal.

Sinupret zmanjšuje kapljanje oziroma ljudsko curljanje iz nosu. Mnogi namreč mislijo, da zaradi seketolitičnega učinka iz nosu teče bolj, vendar temu ni tako. Sekretolitični učinek Sinupreta se nanaša na gosto sluz, ki je globoko v nosu, protivnetni pa na tekoč vnetno izcedek, ki ga bo zato manj.

Kdaj vzeti Sinupret Exera?

Kot prvi izbor pri akutnih stanjih
- akutni nahod z značilnimi simptomi
- akutno vnetje obnosnih votlin (sinuzitis)
- ob klasičnisezonski okužbi zornjih dihal
- preprečevanje zapletov akutnega nahoda

Za zdravljenje skozi daljše obdobje
- dalj časa trajajoči simptomi
- lajšanje kroničnih stanj (sinuzitis oz. rinosinuzitis)

Odmerjanje Sinupret Exera zdravila

3 krat dnevno po 1 tableto, po obroku, odrasli od 18. leta starosti dalje.

Skupni dnevni odmerek je tri tablete.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Crohnova bolezen

Kako poteka zdravljenje?
Ker je bolezen kronična, je potrebno stalno jemanje zdravil po navodilih zdravnika. Cilj zdravljenja je doseči in vzdrževati začasno izboljšanje zdravstvenega stanja (remisijo), ozdraviti prizadeto sluznico, vzdrževati ustrezno prehranjenost in izboljšati kakovost življenja. Priporočila za zdravljenje so odvisna od lokacije bolezni, stopnje bolezni in nastalih zapletov. Pristop k zdravljenju pa je odvisen od prejšnjega odziva na zdravila, izboljšanja znakov bolezni po določenem zdravilu in prenašanje določenega zdravila. Za lažje odločitve o zdravljenju in spremljanje učinkov zdravljenja je aktivnost bolezni razdeljena na več stopenj. Razlikuje se zdravljenje zagona bolezni od zdravljenja v fazi mirovanja oz. vzdrževanja faze mirovanja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Bionorica Bionorica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede