Sladki pelin, 50 g
Sladki pelin, 50 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Sladki pelin, 50 g

Proizvajalec: galensko zdravilo
Pripravljena raztopina sladkega pelina je široko uporaben izdelek, ker pa vsebuje aktivno snov artemisinin, pa se ga s pridom uporablja tudi v prehladnem obdobju.
Cena: 11,19 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Pripravljena raztopina sladkega pelina je široko uporaben izdelek, ker pa vsebuje aktivno snov artemisinin, pa se ga s pridom uporablja tudi v prehladnem obdobju.

Izdelek lajša številne tegobe ter velja za primerno podporno terapijo.

Pitje najrazličnejših čajev je z vidika hidracije izrednega pomena za vaš organizem, saj le ustrezna količina tekočine, ki jo spijete tekom celotnega dne omogoča normalno funkcijo sistemov organizma.

Sladki pelin ima v kombinaciji s prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo železo zanimive učinke.

Priprava raztopine Sladki pelin

Raztopino s sladkim pelinom lahko pripravimo na dva različna načina in sicer kot poparek ali na način hladne priprave

Poparek čaja s pelinom

Pri poparku je potrebno vedeti, da del učinkovin propade. Pripravimo pa ga tako, da 250 mL ali četrt litra vode zavremo do vrelišča ter tako pripravljeno vodo malenkost ohladimo nakar dodamo malo žličko sladkega pelina v rinfuzi ter ter počakamo cca 15 minut. Raztopina s sladkim pelinom je tako pripravljena za uporabo.

Hladna raztopina s sladkim pelinom

Pri tem načinu priprave ostane precej več aktivnih sestavin, zato je uporaba tega postopka priprave bolj priporočljiva. Liste sladkega pelina tako namočite v vodo za kar 12 ur, da se vse učinkovine temeljito izločijo iz fito rastlinskega dela. Po 12 urah namakanja čaj na hitro segrejte do 60 stopinj, kar omogoči še večji izkoristek ekstrakcije, ob enem pa ne uniči aktivnih sestavin čaja.

Priporočilo: pripravite čaj s sladkim pelinom na oba načina ter ju zmešajte med sabo in pijte tekom celotnega dneva.

Sestavine izdelka čaj sladkega pelina

Raztopina predstavlja 100 % čaj sladkega pelina brez posebnih dodatkov. Sestavine in čaj je pridelan na področju Slovenije.

Sladki pelin - o sami rastlini

Sladki pelin ali po latinsko Artemisia annua L je rastlina, ki morfološko spada v skupino pelinov. Njegovi zanimivi in dišeči cvetovi so zelo podobni rastlini navadnega pelina.

Sladki pelin vsebuje številne učinkovine, le-teh je kar 20 različnih. V zadnjem času so bile narejene tudi številne raziskave v povezavi z redno uporabo pelina pri onkoloških, rakavih bolnikih.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.