Sladki pelin, 50 g

Pripravljena raztopina sladkega pelina je široko uporaben izdelek, ker pa vsebuje aktivno snov artemisinin, pa se ga s pridom uporablja tudi v prehladnem obdobju. Pripravljena raztopina sladkega pelina je široko uporaben izdelek, ker pa vsebuje aktivno snov artemisinin, pa se ga s pridom uporablja tudi v prehladnem obdobju.
2022-04-16 11,19 €
540501 2746

Ocene in mnenja

Opis

Pripravljena raztopina sladkega pelina je široko uporaben izdelek, ker pa vsebuje aktivno snov artemisinin, pa se ga s pridom uporablja tudi v prehladnem obdobju.

Izdelek lajša številne tegobe ter velja za primerno podporno terapijo.

Pitje najrazličnejših čajev je z vidika hidracije izrednega pomena za vaš organizem, saj le ustrezna količina tekočine, ki jo spijete tekom celotnega dne omogoča normalno funkcijo sistemov organizma.

Sladki pelin ima v kombinaciji s prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo železo zanimive učinke.

Priprava raztopine Sladki pelin

Raztopino s sladkim pelinom lahko pripravimo na dva različna načina in sicer kot poparek ali na način hladne priprave

Poparek čaja s pelinom

Pri poparku je potrebno vedeti, da del učinkovin propade. Pripravimo pa ga tako, da 250 mL ali četrt litra vode zavremo do vrelišča ter tako pripravljeno vodo malenkost ohladimo nakar dodamo malo žličko sladkega pelina v rinfuzi ter ter počakamo cca 15 minut. Raztopina s sladkim pelinom je tako pripravljena za uporabo.

Hladna raztopina s sladkim pelinom

Pri tem načinu priprave ostane precej več aktivnih sestavin, zato je uporaba tega postopka priprave bolj priporočljiva. Liste sladkega pelina tako namočite v vodo za kar 12 ur, da se vse učinkovine temeljito izločijo iz fito rastlinskega dela. Po 12 urah namakanja čaj na hitro segrejte do 60 stopinj, kar omogoči še večji izkoristek ekstrakcije, ob enem pa ne uniči aktivnih sestavin čaja.

Priporočilo: pripravite čaj s sladkim pelinom na oba načina ter ju zmešajte med sabo in pijte tekom celotnega dneva.

Sestavine izdelka čaj sladkega pelina

Raztopina predstavlja 100 % čaj sladkega pelina brez posebnih dodatkov. Sestavine in čaj je pridelan na področju Slovenije.

Sladki pelin - o sami rastlini

Sladki pelin ali po latinsko Artemisia annua L je rastlina, ki morfološko spada v skupino pelinov. Njegovi zanimivi in dišeči cvetovi so zelo podobni rastlini navadnega pelina.

Sladki pelin vsebuje številne učinkovine, le-teh je kar 20 različnih. V zadnjem času so bile narejene tudi številne raziskave v povezavi z redno uporabo pelina pri onkoloških, rakavih bolnikih.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: galensko zdravilo galensko zdravilo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja