Solgar astaksantin 5 mg, 30 kapsul

<strong>Solgar astaksantin 5 mg je novo prehransko dopolnilo ameriškega podjetja Solgar. </strong> Solgar astaksantin 5 mg je novo prehransko dopolnilo ameriškega podjetja Solgar.
522198 10480

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Solgar astaksantin 5 mg je novo prehransko dopolnilo ameriškega podjetja Solgar.

Izdelek vsebuje zantin, ki je naraven astaksantin. Astaksantin spada v skupino pigmentov karotinoidnega tipa. Tovrsten rdeče oranžni pigment najdemo predvsem pri vodnih živalih in je v sorodu z drugimi karotenoidi.

V naravi se nahaja predvsem v živalskem svetu in sicer največ v lososu, morskih rakcih, postrveh ter ribjih jajčecih. Seveda pa se astaksantin najbolje akumulira v sledeči algi Haematococcus pluvialis.

Astaksantin zato gojijo v nadzorovanem okolju v tako imenovanih bazenih, kjer take alge tudi gojijo.

Astaksantin se uporablja v nekaterih preparatih za neposredni nanos na kožo ter za zaščito pred sončnimi nevarnostmi.

Sestava Solgar astaksantin dopolnila

1 kapsula dopolnila vsebuje 5 mg naravnega astaksantina
3 kapsule vsebujejo 15 mg astaksantina

Uporaba dopolnila Solgar astaksantin

Priporočeno je zaužitje po 1 kapsulo od 1 do 3 krat na dan. Kapsulo je najbolje zaužiti skupaj s hrano ali s kozarcem vode.

Astaksantin je varen za uporabo v primeru, da se zaužije kot prehranski dodatek. Astaksantin je varno uporabljati v odmerkih od 4 do 40 mg na dan do 12 tednov. Ugotovljeno je bilo, da se lahko ekstrakt varno uporablja v kombinaciji z drugimi karotenoidi, vitamini in minerali v koncentracijah po 4 mg na dan v obdobju do 12 mesecev.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Navadni dežen, konjska kumina Heracleum spondylium
Listi te zlahka prepoznavne rastline imajo značilen vonj, še posebej, če jih zmečkamo med prsti, in vsebujejo eterično olje, v katerem je več različnih sestavin. Sveži sok iz vseh delov rastline povzroči pri občutljivih ljudeh na koži vnet ju podobno reakcijo, ki je posebej huda, če je človek dalj časa na soncu (fotosenzibilizacija). Iz mladih listov in stebel lahko pripravimo zelenjavne jedi, saj se sprva neprijeten vonj rastlin izgubi med kuhanjem v slani vodi. Velika kobulasta socvetja navadnega dežna obiskujejo predvsem muhe in hrošči mehkokrilci.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov