Solgar Phytosterol complex 1000 mg, 100 mehkih želatinoznih kapsul

<p>Fitosteroli s holesterolom tekmujejo za prenosno mesto na receptorjih v črevesju ter tako preprečujejo vezanje, in posledično absorpcijo holesterola.</p>

Fitosteroli s holesterolom tekmujejo za prenosno mesto na receptorjih v črevesju ter tako preprečujejo vezanje, in posledično absorpcijo holesterola.

512362 14004

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Fitosteroli so rastlinski steroli, ki so po svoji kemijski strukturi in metabolni aktivnosti podobni holesterolu. Ravno na tej podobnosti v zgradbi molekul temelji njihov mehanizem delovanja. Fitosteroli s holesterolom tekmujejo za prenosno mesto na receptorjih v črevesju.

Phytosterol Complex 1000 mg vsebuje štiri najpomembnejše sterole rastlinskega izvora - beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol in brasikasterol kateri s sinergijskim delovanjem učinkovito prispevajo k uravnavanju številnih procesov.

NAČIN UPORABE

Jemlje se 2 kapsuli na dan med obroki ali po priporočilu zdravnika.

BREZ SLADKORJA, SOLI IN ŠKROBA

Izdelek ne vsebuje koruze, kvasa, pšenice, glutena, niti sestavin iz mleka rer je formuliran brez uporabe umetnih konzervansov, arom ali barvil ..

PAKIRANJE

Steklenieka s 100 mehkimi želatinoznimi kapsulami

AKTIVNE SESTAVINE

(v 1 kapsuli)- Kompleks firosrerolov iz soje: 500 mg
- Skupni sterol estri (vsebuje beta-sitosterol, stigrnasterol, kampesterol, brasikasterol): 450 mg

OSTALE SESTAVINE

želatina, rastlinski glicerol, olje barvnega rumenika/žafrankino olje iCarthamus tinctorius), barvilo: karamel

OPOZORILO

Nosečnice, doječe matere in osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo posebna medicinska stanja, se morajo pred uporabo tega izdelka posvetovati z zdravnikom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

V določenem pogledu imajo vsi otroci motnjo hiperaktivnosti s pomanjkanjem pozornosti: to pomeni, da se vedejo impulzivno in pozornost težko za krajši ali daljši čas osredotočijo na eno stvar. Namesto tega se podijo okrog, plezajo, se nenehno gibljejo in živčno premikajo kakšen del telesa. To je naravna razvojna stopnja in posledica nezrelih možganov. Poleg tega dečki občutno težje sedijo pri miru kot deklice, kajti zgornji možgani (čelna režnja) se pri dečkih razvijajo počasneje kot pri deklicah. 

Majhni otroci potrebujejo podnevi veliko časa za dirjanje. Če tega ne dobijo, so pogosto zelo dejavni takrat, ko vam to ne ustreza.
"Ne morem biti pri miru!" 
Če bi otroci razumeli procese v svojih možganih in bi se znali odlično izražati, bi pojasnili, da možganov še nimajo tako programiranih, da bi lahko krotili njihov nemir in impulze. Lahko bi vas prepričali, da potrebujejo kakšen prostor, kjer bi si dali duška, na primer igralno središče. Novo neznano okolje in nove igrače v čelnih režnjih aktivirajo dopamin, ki pomirja. 
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja