Solvolan 30 mg tablete, 20 tablet

<strong>Zdravilo Solvolan 30 mg tablete vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol. </strong> Zdravilo Solvolan 30 mg tablete vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol.
070041 27975

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.Zdravilo Solvolan 30 mg tablete vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol.

Solvolan tablete so namenjene za vse tiste osebe, ki imajo težave s povečano lepljivostjo sluzi v dihalnem traktu, prekomernim izločanjem sluzi v bronhijih. Tablete so primerne za olajšanje izločanja te sluzi, lažje izkašljevanje ter delovanje igtalčnega epitelija v dihalih, zmanjšanju draženja dihalnega sistema zaradi previsoke viskoznosti izločka. Odpornost dihal proti okužbam se poveča.

Zdravilo je namenjeno za zdravljenje akutnih in kroničnih bolezni dihal, ki jih spremljata kašelj in oteženo izkašljevanje goste sluzi.

Uporaba Solvolan tablet

Pri jemanju zdravila Solvolan natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in otroci, starejši od 14 let:
3- krat na dan po 1 tableta.

Priporočeni odmerek za podaljšano zdravljenje (več kot 10 dni)

2- krat na dan po 1 tableta. Tablete jemljite po jedi, s tekočino.

Brez posveta z zdravnikom je zdravilo Solvolan primerno za samozdravljenje največ 4 – 5 dni. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi zdravilo Solvolan neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Solvolan ne priporočamo nosečnicam, še posebej pa ni priporočljiv v prvem tromesečju. Stranski učinki v času nosečnosti sicer niso preverjeni, zaradi zmanjšanja dejavnikov tveganja pri nosečnicah pa jemanje zdravila odsvetujemo.

Solvolan ne vpliva na zmožnost upravljanja s stroji, zato je jemanje v času opravljanja tovrstnega dela mogoče.

Solvolan tablete shranjujte nedosegljivo otrokom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede