Soria Natural B12 vitamin retard, 48 tablet

<strong>Soria Natural B12 vitamin retard je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno vsem, ki jih pesti pomanjkanje vitamina B<sub>12</sub>.</strong> Soria Natural B12 vitamin retard je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno vsem, ki jih pesti pomanjkanje vitamina B12.
527661 27756

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Soria Natural B12 vitamin retard je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno vsem, ki jih pesti pomanjkanje vitamina B12. Tablete so formulirane na prav poseben način - sproščanje le-teh je prirejeno oziroma modificirano.

B12 vitamin v človeškem organizmu opravlja številne vloge

- pripomore k razpoloženju
- pripomore k normalizaciji eritrocitov, je izrednega pomena pri njihovem nastajanju
- pripomore k delovanju živčnega sistema
- pripomore ter učinkuje na presnovo nekaterih komponent (maščobe in aminokisline)

Pomanjkanje tega pomemnega vitamina B12 vitamin se lahko izkaže kot problem v številnih človeških sistemih in sicer slabokrvnost, ki je posledica slabše produkcije eritrocitov ali z drugo besedo rdečih krvnih celic. Ker je B12 vitamin v vodi topna molekula se vsakodnevno izloča iz telesa, zato ga je potrebno ravno zaradi tega tudi vsak dan redno nadomeščati.

B12 vitamin lahko pridobimo tudi s hrano, če uživamo predvsem mesno prehrano. Težava je lahko predvsem pri tistih osebah, ki so vegetariansko ali vegansko usmerjene in teh vitaminskih snovi iz prehrane ne dobijo.

Uporaba prehranskega dopolnila Soria Natural B12 vitamin retard

Odmerite 1 retard tableto na dan, ter jo zaužijte s kozarcem vode. Ker je tableta narejena po prirejeni tehnologiji se sprošča dalj časa. B12 vitamin se v telo tako ne sprosti v celotni količini v sorazmerno kratkem časovnem intervalu pač pa se sprošča prirejeno oziroma počasi. Prehitra sprostitev B12 vitaminov v prebavno cev ni smiselna, saj se prevelika količina ne absorbira v prebavni cevi in se večina izloči z blatom.

B12 vitamin na splošno

B12 vitamin spada pod vodotopne vitaminske snovi, zato ga je potrebno vsakodnevno nadomeščati. B12 vitamin deluje kot molekula koencima, ki je pomemba pri številnih molekolarnih potekih in reakcijah v telesu.

B12 vitamin na splošno sodeluje tudi pri metabolizmu maščobnih kislin, kot tudi aminokislin; ob enem pomembno deluje pri sintezi DNK molekule oziroma njenih sestavnih delov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Soria Natural Soria Natural
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov