Soria Natural in kaj je to Fitoterapija!

Fitoterapija je tradicionalna in naravna veda, ki se danes dopolnjuje in razvija s pomočjo najsodobnejših izsledkov znanosti o uporabi zdravilnih rastlin za medicinsko terapevtske namene bodisi za preprečevanje, zmanjšanje ali zdravljenje različnih zdravstvenih težav.

Fitoterapija se je razvijala postopno in organsko, s človekovim spoznavanjem in uporabo zdravilnih učinkovin posameznih rastlin. V zgodovini človeštva so zdravilei v različnih kulturah razvili načine zdravljenja s pomočjo zdravilnih rastlin, ki so se ohranili do danes. Najbolj sta nam poznani klasična grška in arabska medicina, vendar se vsak dan bolj zavedamo tudi drugih zdravilnih praks, ki so morda še vedno le ustno izročilo. Fitoterapija je do njih odprta.

V prazgodovinskih družbah je bil človek v tesnem stiku z naravo; opazoval jo je, preizkušal in se učilo dobrodejnosti, zdravilnosti ali škodljivosti posameznih rastlin. Z opazovanjem živali in z lastnim preizkušanjem učinkov posameznih rastlin je skozi rodove oblikoval naravne, a učinkovite metode zdravljenja. Učil se je na lastnih napakah in uspehih. Bodimo modri in se učimo na njihovih izkušnjah in dognanjih.
Zaradi njih, ki so skozi tisočletja razvijali naravno medicino, danes poznamo rastline, ki nas pozdravijo in nam pomagajo pri boljšem splošnem počutju.

Sodobna znanost je potrdila prisotnost aktivnih kemičnih spojin v zdravilnih rastlinah, imenovane aktivne učinkovine, ki so učinkovite pri zdravljenju telesnih in mentalnih težav človeka. S tem je empirično dokazala, da je Fitoterapija osnovana na resničnih dejstvih in tisočletnih znanjih, ki so se pisno ali ustno prenašala iz roda v rod.

Tehnološko izpopolnjeni procesi izdelave in analitične metode, ki jih danes uporabljajo pri gojenju rastlin in izdelavi Fitoterapevtskih izdelkov, omogočajo nadzor nad kakovostjo končnih izdelkov, ne glede na to ali so iz suhih ali svežih izvlečkov in ne glede na to ali so v obliki tablet, kapsul, tinktur ali ekstaktov.

Tradicionalno Fitoterapevtsko znanje je tako obogateno z dobrobit jo znanosti in sodobne tehnologije. Tudi načini uporabe so prilagojeni današnjemu času, ki človeku nudijo opreprosto in učinkovito uporabo.

Vse rastline nimajo enake stopnje učinkovitosti ali toksičnosti. Poznamo rastline z zelo močnim delovanjem, ki so lahko tudi strupene; taki sta denimo preobjeda ali naprstec. So rastline z zmerno močnim delovanjem, kot denimo sladki koren in amika in tiste z blaž jim delovanjem, kot sta glog ali kamilica.

Pri Fitoterapiji se uporabljajo rastline z blagim do zmernim delovanjem in s širokim in varnim terapevtskim obsegom, ki so mnogo manj agresivne kot sintetična zdravila.

Kljub temu pa moramo biti tudi pri fitoterapevtski terapiji pozorni, saj ni popolnoma neškodljiva. Tudi izdelki iz zdravilnih rastlin imajo, čeprav bistveno manj, kot sintezna zdravila, blage stranske učinke, kontraindikacije in interakcije, ki jih je potrebno poznati za varno in učinkovito uporabo.

Učinkovitost, preprostost uporabe, manjši stranski učinki, zaupanje v dolgoletno zdravilsko tradicijo in hiter razvoj visoko tehnoloških postopkov pri pridelavi Fitoterapevtskih izdelkov, so med ljudmi spodbudili naraščajoče zanimanje za zdravljenje telesnih težav in izboljšanje splošnega počutja z uporabo raznovrstnih izdelkov iz zdravilnih rastlin.
Soria Natural - vodilni v svetu naravne medicine in fitoterapije!
Za vaše naravno zdravje vam je sedaj na voljo več kot 40 tinktur in izvlečkov brez alkohola, pridobljenih iz zdravilnih rastlin lastne biološke pridelave s preverjeno učinkovitostjo in kvaliteto.

Zahvaljujoč novim tehnologijam smo uspeli pridobiti koncentrirane aktivne učinkovine iz rastlin, ki so šest do petindvajset krat močnejše od tinktur, ki se pridobivajo s tradicionalnimi metodami. Poleg tega ohranijo vso encimsko in fitohormonsko vsebino rastline.

Tinkture in izvlečki bodo dobrodošla dopolnitev v vaši domači lekarni. Izvlečki, ki so brez alkohola, so primerni tudi za otroke, bolnike in druge.

Komentarji