Soria Natural pegasti badelj kapljice, 50 mL

Naraven ekstrakt ploda iz biološko pridelanega pegastega badlja v brezalkoholni raztopini - mešanici rastlinskega glicerina in prečiščene vode.<br> Naraven ekstrakt ploda iz biološko pridelanega pegastega badlja v brezalkoholni raztopini - mešanici rastlinskega glicerina in prečiščene vode.
912816 17653

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tjaša **** 23. 03. 2017 16:50
S pegastim badljem me je seznanila prijateljica, ki se je, prav tako kot jaz, spomladi mučila s sene... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Naraven ekstrakt ploda iz biološko pridelane rastline v brezalkoholni raztopini - mešanici rastlinskega glicerina in prečiščene vode.

Uporaba:

Odrasli: dnevni odmerek 1 ml (25 kapljic) trikrat na dan razredčite v vodi ali soku. Otroci do 5 let 8 kapljic trikrat na dan. Otroci med 5 in 12 letom pa polovico odmerka odraslih.

Sestavine (za ml):

Pegasti badelj - Silybum marianum Gaertn (plod) (ekstrakt) 10%
Rastlinski glicerin in prečiščena voda (1:1) 90%
Silibin 6 mg  

Opozorilo:

Prehransko dopolnilo. Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Ne uporabljajte v primeru alergij na rastlino. Pred uporabo natančno preberite navodilo.

Ne vsebuje barvil,  konzervansov ali dodatkov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Ločimo tri faze poroda:

• Prva faza: V tej fazi se maternično ustje razširi, in tako omogoči prehod otrokove glavice. Preden se začne širiti, se stanjša in omehča ter se zaradi mišičnega krčenja maternice postopoma oviqne. Ko je maternični vrat odprt približno deset centimetrov, pravimo, da je povsem dilatiran.

• Druga faza: V tej fazi porodnica potiska otroka skozi porodni kanal. Traja od trenutka, ko je maternično ustje povsem odprto, do rojstva otroka. Popadki trajajo od 60 do 90 sekund in se pojavljajo v dve- do štiriminutnih presledkih. Medtem ko potiskate otroka skozi porodni kanal, poskusite izkoristiti težnost tako, da sedite čim bolj vzravnano. Prvi znak, da otrok prihaja, je nabrekanje anusa in presredka. Z vsakim popadkom iz nožnične odprtine poku ka več otrokove glavice, dokler ni zunaj cela. Če ne hitite preveč in se nožnica širi postopoma, se lahko izognete raztrganinam. Ko bo glavica zunaj, vam bo babica naročila, naj nehate potiskati ln plitvo dihate. Med naslednjimi popadki bo nežno obrnila otroka, tako da se bosta najprej pojavili rameni in nato ves novorojenček. Na ta trenutek ste čakali devet mesecev .

• Tretja faza: Po porodu bo maternica približno petnajst minut mirovala, potem pa se bodo spet začeli popadki, med katerimi se bo izločila še posteljica.

?nhalacijska anaigezija

Entononx (dušikov oksidul) je plin, ki se vdihava skozi obrazno masko. Sestavljen je iz dušikovega oksida in kisika. Ob popadku ga globoko vdihnete in vdihujete, dokler popadek ne doseže vrhunca oziroma dokler čutite, da je to potrebno. Nato odstranite masko in dihate normalno. Entononx v možganih omrtviči center za bolečino in počutite se, kot da bi lebdeli.

Narkotiki

Najpogosteje se uporablja petidin, ki je derivat morfija in se vbrizga v prvem porodnem obdobju. Bolečina izgine, vendar se porodnica manj zaveda, kar pogosto podaljša porod.

TENS

Elektrostimuacija ali TENS lajša porodne bolečine, tako da spodbuja tvorjenje naravnih blažilcev bolečine - endorfinov - in prepreči občutek bolečine z uporabo električnega toka. Na telo se pritrdita elektrodi, moč električnega
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Soria Natural Soria Natural
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov